Hava Durumu

Yeniden adayım

Yazının Giriş Tarihi: 31.07.2012 11:09
Yazının Güncellenme Tarihi: 31.07.2012 11:09

Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe’nin kararı, merak ediliyordu. Konuştuk ve açık bir dille yeniden adaylığını şimdiden ilan etti.
Siyaset ve yerel yönetim deneyimlerini öncelikle vurgulayan Altepe, “Çocukluğumdan beridir, 35 yıldır aktif siyaset içindeyim. 35 yıl önce yurt gezilerine katılan, Ankara’da genel merkeze giden gençlik başkanıyım. Ve bugüne değin, hep siyasetin içinde kaldım.” diyor.
Teşkilatçılığı, askerliğindeki beraberliği ve aynı teşkilattan olması nedeniyle de Recep Tayyip Erdoğan’la samimiyetinin konuşulduğunu belirtiyor. Bu duruma, “Sıradan askerlik tanışıklığı değil, yan yana olmak başka, aynı teşkilatta olmak başka” yorumunu getiriyor.
“Kesintisiz siyaset yapan, biz kaldık.” derken, süreç itibariyle de “Belediyelerde 20 yılımız oldu. Muhalefetteyken tüm kararlara imza attık. Siyasi partide, tüm görevlerde bulunduk. Belediye meclis üyeliği, belediye başkanlığı ve ardından büyükşehir belediye başkanlığı geldi.” şeklinde konuşuyor.
Siyaseti, belediye başkanlığı ve milletvekilliği hedefiyle yapmadığını ve hizmet etmeyi sosyal sorumluluk gördüğünü dile getiriyor.
Bugününü anlatıyor:
“İhtisas konumuz Bursa ve belediyecilik. Yıllardır hizmet ederken, Bursa’yı ve Bursalılar’ı çok seviyorum. Bursa’nın her köşesinde akrabalarım var. Ailem, kayınvalidem ve kayınpederim Bursa doğumlu. Hepimiz Bursalıyız.  Bursa’ya hizmet etmek, büyük heyecan veriyor.”
Göreve devam edebilme arzusunu vurgularken, “Kendimizi yetişmiş, yatkın olarak görüyoruz. Çalışmalarda, anketlerde ve yorumlarda çıkıyor. Sadece vatandaşlarımız ve kendi partililerimiz değil, diğer partililerin görüşleri de aynı.” demesi de dikkati çekiyor.
İstikametini vurguluyor, “Allah nasip eder ise, önümüzdeki seçimde de, sadece Bursa Büyükşehir Belediyesi adayıyım. Benim, başka yere gitme gibi niyetim de yok. Şimdiden soranlar var ise, mahsur yok. Belediye başkanlarından, STK’lardan, en yukarıdan en aşağıya kadar, her seviyeden herkes aday olabilir.” görüşünde bulunuyor.
Büyükşehir Belediyesi’nin ilk adaylığında, “Büyükşehir adayı olurum ya da bırakırım demiştim. Şimdi yeniden adayım ve başka bir siyasi yer veya konumu düşünmüyorum.” deyip, milletvekilliği düşünmediğini de açıklıyor.
Konumunda boşluk bulunmadığı da belirtiyor. AK Parti’deki adaylık iç rekabetiyle ilgili söylentilere karşılık, “Kimin ne düşündüğüne bakmam, ne yapmam gerektiğine bakarım. Yolumuzu çizmişiz. Bursa için yeni hedefleri-miz, çok adımlarımız var. Kim, nerede ve ne düşünüyor. Kim, nerede ve ne hesap yapıyor. Veya kim nerede, niye kuyu kazı-yor.  Biz bunlara değil, kendi yolumuza bakarız.” mesajı veriyor.
Görev dönemindeki ilk 3 yılını “Herkesin bir siyasi görüşü vardır. Tavırlarımız, yaklaşımlarımız ve yönetim tarzımızda, anketlerde halkın onayını aldığımızı, Büyükşehir Belediye Başkanı’nın başarılı bulunduğunu görüyoruz. Halk arasındaki muhalif partililerden de destek alıyoruz. Kendimizi bir Bursalı olarak ve Bursa’ya hizmet eden olarak benimsettirmişiz, % 50’nin     üzerinde destek oranı var” şeklinde değerlendiriyor.
Görevini başarıyla götürdüğüne inanan Altepe, olası iç rekabet süreci için “Görev yerimiz burası ve başka yere gitmeyi de düşünmüyoruz. Bu konuda soranlara da bizim ce-vabımız bu, herkes de bunu bilsin. Hiçbir sıkıntı yok. Kimse aday oldu diye de gücenme-yiz.” diyor.
“Halkın gözden çıkarmadığını, parti gözden çıkaramaz” diyor. Halkta yetersizlik eğilimiyle “Recep Altepe’nin başarılı çalışmaları yeterli görülmedi, performansı düşük görüldü” denilir ise, “Zaten aday olmam!” düşüncesini de özellikle vurguluyor.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.