Hava Durumu

Yeni yıla polislerle girdi, "gerilim" yine patlak verdi!

Yazının Giriş Tarihi: 02.01.2014 08:30
Yazının Güncellenme Tarihi: 02.01.2014 08:30

Bursa'da geçen yılın gündemine damgasını vuran toplu ulaşım krizi, yeni yıla saatler kala itibariyle yeniden patlak verdi.
Büyükşehir Belediyesi ve yerel yönetime bağlı Bursa Ulaşım A.Ş. (BURULAŞ) ile Bursa Özel Halk Otobüsçüleri Odası arasındaki ihtilaf, son 24 saatte hareketli saatler yaşanmasına neden oldu.
BURULAŞ Otobüs İşletme Müdürü Erdinç Alkan'ın, tehdit iddiasıyla Cumhuriyet Savcılığı'na başvurduğu öğrenildi.
Bu nedenle…
Geçen yıla veda edilmek üzere olunan saatlerde, Bursa Özel Halk Otobüsleri Odası Başkanı Ramazan Umur'un, bir polis merkezinde ifadesi alındı.
Yeni yıla, polislerle girdi.
Sıcak saatlerde bize telefonla görüşlerini paylaşan Umur, "Ben, kimseyi tehdit etmedim. Halk olarak, devlete karşı gelmeyiz." diyordu.
Dün…
Polis merkezinden yeni yılın ilk saatlerinde ayrılabildiğini belirtirken, yeni yılın ilk günü de, sıcak gelişme yaşandı.
BURULAŞ tarafından Hamitler TOKİ Konutları ile Şehirlerarası Otobüs Terminali arasında başlatılan yeni 97-A hattı, gerilim yarattı.
Dün itibariyle başlatılan seferlere, esnafın tepkili olduğunu vurgulayan Umur, "Esnafımızdan yeni otobüse dönüşüm isteniyor ve yapılıyor, ancak aynı bölgeye, BURUAŞ kendi otobüsünü de koyuyor." diyordu.
Tepki olunca…
Hamitler TOKİ Konutları'ndaki son durakta, öğle saatlerinde gerilimli anların yaşandığını öğrendik.
Sarı ile yeşil otobüsler karşı karşıya kalırken, sarı otobüslerin engellendiği söyleniyordu.
Öğle saatlerinde sıcak gelişme nedeniyle Umur, bu kez İl Emniyet Müdürlüğü'ne davet ediliyordu.
Gelişmelere karşı, görüşmeler yapıldı.
Umur, Büyükşehir Belediyesi ve BURULAŞ yönetimlerini eleştirirken, "Bizimle 13 maddelik uzlaşma protokolü yapıldı, 10 maddesinde sözler tutulmadı." şeklinde konuşuyordu.
Esnaf tarafı ve temsilinde yukarıdaki gelişmeler yaşanırken, gün içerisinde de, BURULAŞ Genel Müdürü Levent Fidansoy'un bizimle görüşmesi oldu.
Fidansoy, "Yöneticimiz, tehdit edildiği için suç duyurusunda bulunmuştur. Hem yönetimsel politikamız ve hizmetlerimiz hem de yeni hat uygulamamızla ilgili, ağır ifadeler kullanılmıştır." diyordu.
Kamusal proje ve hizmetler yürüttüklerini belirtirken, esnaf odasıyla imzalanan 13 maddelik protokole de fazlasıyla uyulduğunu söylüyordu.
Umur'un yönetimsel politika ve davranışı tasvip etmediklerini ve doğruların da, halka anlatılmadığını belirtirken, "Bizimle çalışan özel halk otobüsçüsü esnaf, kendi görüşüyle bizden memnun, ancak esnaf odası ise, tam tersine bir görüş ve tutum içerisine giriyor" yorumunda bulunuyor.
BURULAŞ olarak, tek başına ve keyfi davranmadıklarından söz ederken, devamında şöyle diyor:
"Halkımızın beklenti ve isteklerini, daha iyi hizmetin hedef ve proje uygulamalarıyla da ele alıyoruz. Bursa Ulaşım Koordinasyon Merkezi'ndeki değerlendirme ve kararlarla da, proje ve hatlar ile diğer hizmetlerimizin yürürlüğü gerçekleşiyor."
Bursa'da ulaşım, alt başlıkları ve tartışmalarıyla beraber yıllardır gündemin ön sıralarında yer alıyor.
Geçen yılın son saatleri ve yeni yılın ilk saatleriyle de, durum yazdığımız gibi de, bu kadar ortada…

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.