Hava Durumu

“Yeni” stadyum kaos yaratır mı?

Yazının Giriş Tarihi: 10.12.2012 09:43
Yazının Güncellenme Tarihi: 10.12.2012 09:43

Büyükşehir Belediyesi’nin yapımını yürüttüğü proje, kentin hem yeni bir simgesi olacak hem sosyal hayatına hareket ve renk getirecek hem de turistik özelliğe sahip olacak.
Dolayısıyla… Kentin projesi!
Yaz aylarındaki 20 yaş altı Dünya Şampiyonası’na yetiştirilme ve onanma ihtimali zayıf gözüküyor, ancak ciddi çaba da gösteriliyor.
Şu an…
Devasa siluetiyle ortaya çıkan projede, artık geriye tribün çevresinin kapatılması ve ince işçilikleri kalıyor. Böyle bir durumda, bitmekte olan proje diyebiliriz.
Tek soru işareti var!
Kent ve kentliyle bütünleşme…
Önceki akşam, kent merkezi ve yakın çevresinde, ciddi trafik tıkanıklığı yaşanıyordu. Bursaspor’un, sahasında maç oynadığı gün, böyle bir durumun yeni bir tekerrürü söz konusuydu.
Daha henüz… Kentin batısında, İzmir yolunda başlayan, Beşevler, Dikkaldırım, Acemler ve Sırameşeler’den itibaren gelişen trafik sorunu oluyor ise, aynı bölgedeki yeni stadyumla durum nereye varacak?
Bitmekte olan bir yeni stadyum var, ancak etrafındaki ulaşım düzeni, aylardır geneliyle ele alınmadı ve fiziki olarak başlatılan çalışma da yok.
Yollar aynı!
Mevcut yollar için iyileştirme, genişletme, kavşak düzenlemesi, şerit ve işaretleme çalışmaları yapılmadı. Yeni stadyumun hizmete girecek olması, mevcut çevre koşullarıyla kaosu gündeme getiriyor.
Proje yerleşimi için bitişikteki tek sahipli parsele çok önceden yüklü bir ödeme yapılmıştı, ancak devam etmesi gereken diğer farklı bitişik parseller için de yeni harekete geçildiğini öğrendik.

************************************************************

Turizmde tarihi hamle!

Bursa Valiliği’nde dün yapılan açıklama, kent ve turizm hedefleri açısından, tarihi bir adımı duyurmuş oluyor;  “Bursa’nın turizm potansiyellerinden en iyi şekilde istifade etme adına Bursa Valiliği’nin koordinatörlüğünde Bursa Kongre ve Tanıtım A.Ş. kuruluş aşamasına geldi. Bundan böyle Bursa daha profesyonel ve sistemli bir şekilde tanıtılacak.” deniliyordu.
Vali Şahabettin Harput’un, Büyükşehir Belediyesi, BTSO, Yenişehir Ticaret ve Sanayi Odası, İznik Ticaret ve Sanayi Odası, İnegöl Ticaret ve Sanayi Odası, GÜMTOB ve TÜRSAB temsilleriyle de beraber yapılan toplantı vardı. Üç önerimizi de, biz bu sütunlardan duyuralım.
Bir… Türk İslam Eserleri Müzesi, mevcut perişanlığıyla ya kapansın ya da 14. Yüzyıl’a ait Kur’an-ı Kerim başta olmak üzere, nadide başlıca eserleri Bursa Kent Müzesi’nde sergilensin.
İki… Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın Orhangazi Parkı’ndaki Turizm Enformasyon Bürosu, ya Bursa’nın turizmini önem ve öncelikle pazarlasın ya da Büyükşehir Belediyesi’ne devri yapılsın.
Üç… Çok kez ve farklı şekillerde turizme çareler aranmaya çalışılırken, kentin gözü, kulağı ve sesi yerel medya, Bursa Valiliği’nin kurumsal sürecine de, Bursa Gazeteciler Cemiyeti ve Çağdaş Gazeteciler Derneği olarak dâhil edilsin.
Anımsanacağı üzere… Yeni stadyumu, Acemler BursaRay İstasyonu’na bağlayacak raylı sistem; tramvay düşüncesi vardı. Uygulama için somut açıklama ve hazırlık süreci de duyulmadı.
Bursa Büyükşehir Stadı’nın, içerdiği farklı düzenleme ve işleyiş unsurlarıyla kentliye yeni sosyal yaşam merkezi olacağı söyleniyordu,
Kentin, demir ağlarla örülmesinden söz edilen bir dönemdeyiz. Yeni stadyumu, raylı sistemin dışında tutmak da, ulaşım bütünlüğü itibariyle manidar oluyor ve izah gerektiriyor.
 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.