Hava Durumu

Yeni stadyum, 2015’e!

Yazının Giriş Tarihi: 25.07.2014 09:25
Yazının Güncellenme Tarihi: 25.07.2014 09:25

Büyükşehir Belediyesi’nin yeni stadyum projesi, yatırım ve finans gerekçeleriyle tartışmalara konu edilse de, kavuşma heyecanı ve baskısı bulunuyor.
Bursa için…
Anıtsal.
Türkiye için…
İlginç.
Avrupa için…
Örnek.
Taraftar için…
Müthiş.
3 yıl oldu!
Bu yıl…
Kavuşma yok.
Anımsanacağı üzere…
Yapımındaki ince işçilik çalışmalarını öngören ayrı ihalenin idari ve hukuki tartışmalara taşındığını, yargıya götürüldüğünü duyurmuştuk.
Özetle…
Büyükşehir Belediyesi, işi Gintaş’a verdi. Kamu İhale Kurumu, onay vermedi ve sözleşmenin Kırcal İnşaat’la yapılmasını istedi.
Gintaş, idari itirazının yerel yönetimce reddedilmesi nedeniyle Kamu İhale Kurumu’ndan da davası oldu ve lehindeki kararla işi üstlendi.
Kamu İhale Kurumu, kendi kararını bozan yerel idare mahekemesinin kararını, itirazla Danıştay’a taşıdı ve karar da bozuldu.
Gintaş’la sözleşmenin feshi ve Kırcal İnşaat’la sözleşme yapılması gündeme geldi. Bu gelişmelerin ötesi de, projenin geleceğini bağlıyordu.
Edinilen bilgiye göre…
Büyükşehir Belediyesi, Gintaş’la
sözleşmeyi iptal etti. Kaldığı yerden işi üstlenmesi için ihaledeki teklifinin geçerliliğini kabul etmesi ve yeniden teminat yatırması gereken Kırcal İnşaat’la da sonuca varılamadığı için sözleşme yapılmadı.
Böyle olunca…
İhaleye, iptal kararı çıkarıldı.
Şimdi…
Yeni ihale gerekiyor.
Yapılan işlerin tespit ve tutarına göre, yeni ihale düzenlenecek. İptal edilen ihaleye esas tutarın yerine, yeni ihale yılı değerleri üzerinden teklif alınacak.
İşlerin devamı için gerekli ihalenin idari sürecinin 3 ayı bulabileceği ve çalışmaların devamının da, yıl sonuna kadar mümkün olabileceği öngörüsü bulunuyor.
İptal edilen ihalenin geçerli iş uygulaması süresince, çalışmaların da % 60-70 dolayında bitirilmiş olabileceği sanılıyor.
Kaba inşaat, tamamlandı. Çelik çatı kuruldu ve bayram sonrasında kaplanmasına geçiliyor. Tribün koltukları, ihale sürecinde bulunuyor.
Ancak…
Yeni stadyum, 2015’e hazır gözüküyor!

Milyonluk kantine, kiracı çıkmadı!

Bursa Devlet Hastanesi’nin kantin işletmeciliği için düzenlenen milyonluk kira bedelli ihalesini, bu sütunlarda duyurmuştuk.

Farklı yerlerdeki kapalı ve açık alanlarından oluşan toplam 509 metrekare alana sahip büfe ve kantine, yıllık 1 milyon 443 bin TL verecek kiracı aranıyordu.
İhale, iptal edildi.
Türkiye Kamu Hastaneleri Kurumu’ndan; yereldeki Bursa İli Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği’nce ilan edilen ihaleye, katılımcı çıkmadı.
Metrekaresi 2 bin 834 TL’ye gelen kantin işletmeciliğini duyurunca, “Lüks, yeni nesil kule konutları, gerilerde bırakıyor” yorumuyla da karşılaşmıştık.
İhale, yeniden yapılacak.

9 milyon litrelik akaryakıt ihalesi!

Dile kolay…
9 milyon litre.
Bursa’nın yönetim ve hizmetinde lokomotif olan Büyükşehir Belediyesi, 2 yıl süreli akaryakıt temini için yeni bir ihale düzenliyor.
Yapılacak ihaleyle 9 milyon 180 bin litre akaryakıt, 25 bin 561 litre madeni yağ, 8 bin litre süper antifriz veya muadili ile 200 bin litre taşıt tanımı sistemi alımı öngörülüyor.
İhale, 14 Ağustos’ta.

Toplu ulaşım ücretsiz!

Bakanlar Kurulu’nun Ramazan Bayramı’nın süresince toplu ulaşımı ücretsiz yapan kararı, Resmi Gazete’de dün yayınlanarak yürürlüğe girdi.
Bayramın ilk günü; 28 Temmuz’da saat 00:00 ‘dan son gün; 30 Temmuz’da saat 24:00’e kadar geçerli olmak üzere…
Belediyeler ile belediyelerin kurdukları birlik, müessese ve işletmelerce yürütülen toplu ulaşımda, “ücretsiz” hizmete imkan tanındı.
Yanı sıra….
İstanbul’daki boğaziçi köprüleri ve otoyollar, 26 Temmuz’da saat 00:00’dan başlayarak, 31 Temmuz’da, saat 07:00’ye kadar, ücretsiz olacak.
 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.