Hava Durumu

‘Yeni’ mahalle, ‘ilk’ muhtar için sandık başına!

Yazının Giriş Tarihi: 22.01.2016 07:36
Yazının Güncellenme Tarihi: 22.01.2016 07:36
Bursa’da, Cumhuriyet tarihinin en büyük  toplu konut projesi kabul edilen Gürsu’daki TOKİ Dışkaya Konutları’nda, biten etabıyla halen 4 bin 600 yaşayan var.
Yeni kararla, ‘İpek Yolu’ adıyla mahalle statüsüne alınan konutlar, ilk muhtarın seçilmesi için 6 Mart’ta, sandık başına gidiliyor.
Toplam bin 936 daireli mevcut yerleşim düzeninde, 2 bin 220 seçmen bulunurken, seçim heyecanı da oluştu.
Dağın tepesinde ve ayrıca Gürsu’ya uzak mesafede yer alması nedeniyle günlük hayat ve temel kamu hizmetleri alınabilmesinde sorunlar taşıyor.
 ‘İlk’ muhtara, büyük görev düşüyor.
Deneyim şart,
Gürsu Belediyesi’nde 2009-2014 döneminde başkan yardımcısı olan Melik Zahir, resmi ve toplumsal görevlerin deneyimiyle iddialı ‘adaylık’ yürütüyor.



Sendikacılıkta başkanvekilliği ve eğitim sekreterliği yaptı. Bir devlet hastanesindeki idari göreviyle de, kamusla hizmeti oldu ve bu kuruma tüketim kooperatifini kurdu.
Toplu konutların gündeme gelmesinden ev hayallerinin gerçek olmasına kadarki süreçte, emeğiyle de biliniyor.
Aile hekimliği, toplu ulaşım, yol, güvenlik, pazaryeri başta olmak üzere, hizmet gelmesi için zaten olumlu geçen girişimleri vardı.
Devlet ve özel kurumlar ile bireysel ve toplumsal iletişimde, görevini başarıyla yapabilecek, deneyimli ‘muhtar adayı’ olarak tercih edileceğinden söz ediliyor.

Eğitimde, ÇEK’ici dayanışma


Çağdaş Eğitim Kooperatifi (ÇEK), çocuk ve gençlere eğitim ve barınma hizmetleri verirken, kentsel imeceden güç alınıyor.
ÇEK’li kadınlar da, ördükleri battaniyeleri yarın kermeste açık artırma satarak, kız öğrencilere destek sağlayacaklar.
Yarın saat 13:00’te, Nilüfer’in belediyesinde!

G. Kore’ye Osmangazi örnek oldu


Osmangazi Belediyesi, ilk Osmanlı başkenti Bursa’nın özelliğini ve tarihsel yürüyüşünün anlatılacağı 3 boyutlu ‘Panorama 1326’ müzesiyle örnek..
Başkan Mustafa Dündar, G.Kore’den bir heyetin, inceleme yapmak üzere, kente geleceğini söylüyor.

Büyükşehir’de tepeye, yeni ‘görev’ taksimi


Büyükşehir Belediyesi’nin Ulaşım Dairesi, Genel Sekreter Yardımcısı Mustafa Altın’ın sorumluluk alanından, bir başka ve yeni Genel Sekreter Yardımcısı Fehmi Ökten’e bağlandı.
Ökten’in, önceki görevle raylı sistemin hariç tutulduğu ‘ulaşım’ dairesine başkanlığı, dikkate alınmış oldu. Raylı sistem, yine Altın’ın sorumluluğunda.
 
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.