Hava Durumu

Yeni AVM’lere Büyükşehir’le ‘vize’ dönemi

Yazının Giriş Tarihi: 26.04.2016 07:19
Yazının Güncellenme Tarihi: 26.04.2016 07:19
Çarşı, cadde ve sokak esnafı, alışveriş merkezlerine tahammül edemeyecek kadar karşı çıkıyor, ancak günümüzün bir gerçeği, sürecektir.
Alışveriş merkezleri (AVM), hem müşteri memnuniyetine önemi, kampanya ve kolaylıkları hem de sosyal hayat unsurlarıyla vazgeçilmez oldu.
AVM’ler için…
Gümrük ve Ticaret Bakanlığı’nın yürürlüğe giren uygulama esasları yönetmeliği, esnafı memun etmedi, ancak yine de önemli düzenlemeler getirdi.
Şartlar konuldu.
İlki…
En az 5 bin metrekare satış alanına sahip olmak ve tanım kapsamına girmesi için de farklı tür işyeri ve sayılarına uyulması gerekiyor.
Bu doğrultuda…
İçerisinde, en az 1’i büyük mağaza olmak üzere, beslenme, giyinme, eğlenme, dinlenme, kültürel ve benzeri ihtiyaçların bir kısmının veya tamamının karşılandığı en az 10 işyeri veya beslenme, giyinme, eğlenme, dinlenme, kültürel ve benzeri ihtiyaçların bir kısmının veya tamamının karşılandığı en az 30 işyeri bulunması öngörülüyor.
Diğeri..
İmar ve ticari faaliyete ilişkin izinler, sınırlarında yer alınan ilçe belediyeleri tarafından değil, sadece büyükşenir belediyelerinden alınabilecek.
Büyükşehir belediyeleri, yapı ruhsatlandırmaları için ilgili ilçe belediyelerinden görüş isteyebilecek, ancak…
Tartışmaları gündeme taşıyabileceği ve mesleki kuruluşlardan etki değerlendirmesi isteneceği için bu yöntemin tercihine ‘sıcak bakılmayacağı’ yorumları yapılıyor.

İnegöl’de ‘mimari’ yarışma


İnegöl Belediyesi, ilçenin yükselişini ve konumunu gözler önüne serebilmeyi amaçlayan düşünceyi, belediyenin yeni binası için de, uygulayacak.
Ulusal mimari projesi yarışmasında, soru, cevap ve yer görme aşamaları tamamlanırken, sona da yaklaşılıyor. 
Eserler, elden 24 Mayıs ve kargoyla 26 Mayıs’a kadar alınacak. İlk 3’e, 50-35-20 bin TL ve mansiyon eserlere, 15’er bin TL ödül var.

Bursa’dan Anadolu’ya ‘hizmet’


Büyükşehir Belediyesi, Bingöl’ün Karlıova ve Kırşehir’in Akpınar ilçelerine hizmet desteği için çifte ihale düzenledi.
Bingöl’e, başta 15 bin 600 metrekare parke taşı olmak üzere, yol ve yaya bölgelerine zemin kaplama malzemeleri alınacak. Kırşehir’de de, ‘Taziye Evi’ yapılacak.

Başkan çocuklarla ‘çöp’ topladı


Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali, çevre temizliğine karşı toplumu uyarmak ve duyarlı olabilmeye dikkati çekmek için öğrencilerle beraber çöp topladı. 

 
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.