Hava Durumu

Yarın bir dönem kapanıyor!

Yazının Giriş Tarihi: 01.02.2014 08:33
Yazının Güncellenme Tarihi: 01.02.2014 08:33

Söylemiştik.
Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, özellikle bazı meslek odalarının muhalefeti nedeniyle 5 yıl süresince sıkıntı yaşadı,
Hizmetin, davalarla etkilendiğini, engellendi gerekçesiyle tepki gösteriyordu. Formül çözümlerle de, aşılmaya çalışılıyordu.
İnşaat Mühendisleri Odası Bursa Şubesi'ne başkanlığıyla muhalif politika yürüten Necati Şahin, artık yok.
Şahin, CHP'nin Büyükşehir adayı olarak, devam eden muhalefeti ve vaatleriyle beraber, Altepe'nin yerine oynuyor.
Seçilemez ise…
Altepe rahatlayacak.
Yarın…
Kamusal yönetime muhalefetiyle bilinen bir başka önemli meslek odası; Şehir Plancıları Odası Bursa Şubesi'nde bir dönem kapanıyor.
Çevre ve Şehircilik Bursa İl Müdürlüğü'nün bürokratlarından olup, bu konumuna rağmen de cesur bir şube başkanlığı yürüten Füsun Uyanık, yeniden aday olmadı.
Kongre bugün başlıyor, yarın oylama var.
Uyanık'ın yönetim kurulunda görev yapan Hakan Karademir, Büyükşehir Belediyesi'nde çalışıyor olsa da, iddialı bir dönem yürüteceğinden söz ediliyor.
Açıkçası…
Görevine yeniden seçilecek bir Altepe'yi yenilenmiş muhalefet sıraları bekliyor. Yanı sıra, önemli 2 meslek odası da yenilenmiş oluyor.



İLGİNÇ REKABET

Şehir Plancıları Odası Bursa Şubesi Başkanı Füsun Uyanık'ın görevi devretmek istediği listenin rakibi, bir süredir hummalı hazırlık yapıyordu.
Osmangazi Belediyesi'nden Dilek Altan Türkmen'in aday listesinde, tartışmalı Bursa Sanayi Sitesi'ne imza atan Nilüfer Arda'lı ekipten, eski başkan Raşit Tuna'yı görüyoruz.
Şubece muhalefet edilen Yıldırım Belediyesi'nin birimine ait büyük kentsel dönüşümünü hazırlayan personelden Nur Çetinkaya'nın da, yedeklerde olduğu söyleniyor.
Nilüfer Belediyesi'nden Çağrı Demirel Arabacı da, listede bulunuyor.


KOÇDEMİR EL ATIYOR

MHP'nin Büyükşehir adayı Kadir Koçdemir, aktif saha çalışmaları ve değerlendirmeleriyle dikkati çekiyor.
Bursa için…
Çözümler ortaya koyuyor.
Meselelere, el atıyor.
Siyasi partilerin kendi aralarındaki yarış döneminde, MHP'nin birlik ve beraberliği de, Koçdemir'in gündeminde yer elde ediyor.
Bir süre önce…
İl kongresinde Başkan Hasan Toktaş'a rakip Tevfik Topçu'ya yakınlığıyla bilinen bazı partililerin, Koçdemir'le bir araya geldiklerini öğrendik.
Mesaj…
"Üzerimize düşen var ise…"
Koçdemir'in, davetten çıkardığı bir değerlendirme sonucuyla da, "Tevfik Toplu cephesi ile Hasan Toktaş'ın arasını düzeltme" mesajı verdiği söyleniyor.
 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.