Hava Durumu

Yalçın, Altepe’den “farklı” düşünüyor!

Yazının Giriş Tarihi: 17.04.2013 08:12
Yazının Güncellenme Tarihi: 17.04.2013 08:12

Bursa’yı 9 yıldır yöneten AK Parti, yeni yerel seçim süreciyle de merak uyandırıyor.
Kentin yönetimine, 2. kez farklı aday gösterilir mi?
Birkaç ay öncesine kıyasla…
Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, her geçen gün, kendisinden daha da emin görüntü yansıtıyor. AK Parti Genel Merkezi’nin anketleri, moralini yükseltiyor. Yola devam mesajı aldığı da söyleniyor.
Diğer yandan…
Adaylıklar için çok ismin adı geçiyor.
AK Parti İl Başkanı Sedat Yalçın, Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, Yıldırım Belediye Başkanı Özgen Keskin, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik ve İnşaat Mühendisleri Odası Bursa Şubesi Başkanı Necati Şahin.
Merak uyandıran bir gündemle de, dün AS TV’ye, Yalçın’ı konuk ettik. Bursa Hakimiyet’in yazarları olarak, Aysın Komitgan ve Hasan Boztürk’le beraber, gündemi konuştuk.
Sorulara yanıt ve yorumlar, siyasi iradenin temsili konumundaki Yalçın’ın, Altepe’yle farklı düşünebildiğini de gösteriyor.
Yalçın, kent ve geleceği için bir vizyon ve yol haritası gerektiğini, yine vurguladı. Devamında, çok merak edilenlere değindi.
Büyükşehir Belediyesi’nin 2030 yılına endeksli Bursa İl Çevre Düzeni Planı ve Bursa Kent Konseyi aracılığıyla sivil katılımcılıktan da söz edilmesine rağmen…
Söz konusu 1/100.000 ölçekli planlamanın, imar uygulama planlarına yönelik teknik çalışma olduğunu söylüyor. Kentin vizyonu, kimliği ve geleceği için tam yanıt olamayacağını belirtiyor.
Kentin stratejik planlaması ve vizyonu için çalışılırken, turizm, ulaşım, sanayi, kültür ve sanat gibi, temel alanlar için ayrı master planlarının hazırlanması ve dikkate alınması gerektiğini vurguluyor.
Yeni Bursa Ulaşım Master Planı’nın tamamlandığını, ancak söz konusu üst ölçekli planlama için beklenmediğine değindi. İnşaat Mühendisleri Odası Bursa Şubesi Başkanı Necati Şahin’le aynı görüş ve uyarı, bu kez siyasi irade tarafından dile getirilmiş oluyordu.
Kentler yönetilirken, “Ben yaptım” da denilemeyeceğini ve masa başından yönetim olamayacağını ifade ediyor. Doğanbey kentsel dönüşümünü, önemli deneyim gösteriliyordu. Yapılaşma görüntüsünü de, kent silueti açısından, ön plana çıkarılıyordu.
Kentsel dönüşümde de, bazı bölgesel uygulamaların yerine, kentin genelini kapsayan bilimsel çalışmayı önemsiyordu.
Bursa’nın bütünlüğünü ele alan bir Bursa Kentsel Dönüşüm Master Planı’nın yapılabilmesi gerektiğini anlatıyor. Böylelikle halkın, kentin geleceğini şimdiden görmeye başlayabileceğini ve zamanla da sürece uyulabileceğinden söz ediyor.
Büyükşehir Belediyesi ile Bursa Özel Halk Otobüsçüleri Odası arasındaki ihtilafı değerlendiren Yalçın, durumun AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’a kadar varmasını da, hayretle karşıladı.
Sorunun ele alınabilmesi ve çözümü açısından, Bursa Özel Halk Otobüsçüleri Odası’nın muhatabının belli ve tek olduğunu vurguluyordu. Yalçın, çözüm için Büyükşehir Belediyesi’ni işaret eden yorumda bulunuyor, ancak bir hususun da altını çiziyordu.
Yeni Bursa Ulaşım Master Planı’na göre, toplu ulaşım düzeni ve işleyişinin bilimsel verilerle yeniden şekillenmesi gerekeceğini anımsatıyor.
Yalçın, dönüşüm için örneğin özel halk otobüsçülerinin de gündeme gelmiş olacağını, ancak böyle kesimler için geçiş süreci uygulaması olabilmesine de değiniyor.
Toplu ulaşımda rol verilen kesimi, yönetimsel olarak hemen yok sayabilecek politikaya sıcak bakmıyor. Belirli zaman dilimiyle sınırlı olmak üzere de, böyle kesimlerin ekonomilerini gözetebilen düzenlemelerin ele alınabilmesi düşüncesini de paylaşıyor.
Kentsel yönetim için…
Yalçın, Altepe’den “farklı” görüşlere sahip!
 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.