Hava Durumu

…Ve Mahfel, yeniden doğdu!

Yazının Giriş Tarihi: 15.10.2013 09:06
Yazının Güncellenme Tarihi: 15.10.2013 09:06

Bursa'nın günlük hayatı, tarihin mirası ve öyküleriyle iç içedir.
Tarihi simge yapılar, yerel yönetimin projeleriyle inci gibi, kentin gerdanlığındaki yerini alıyor.
Tarihi Mahfel de, yeniden doğdu!
Töreni, dün yapıldı.
Önerimizdeki gibi…
Büyükşehir Belediyesi, devralma formülünün uygulanmasıyla tarihi mekânı kente, kentlisine, kentin belgeliğine yeniden kazandırdı.
Özlem bitti!
Bursa buluşurken…
Demokrasi ve siyaseten…
Güzellikler oluştu.
Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, kentsel beklentiyi gerçekleştiren yerel yönetim otoritesi olarak, heyecan doluydu ve çok da mutluydu.
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, süreç ve mutlu son için de, şahsı ve kurumsal sorumluluğuyla üzerine düşeni yapmıştı.
İl Özel İdaresi'ndeyken, ortada kalmışlığa düşen ve devletin sıradan gayrimenkulü gibi satılmak isteniyor ve tepkiler de yaşanıyordu.
Üzüntü ve eleştirileriyle gündeme gelen CHP Bursa Milletvekili Turhan Tayan, özlemi bitiren törene katıldı.
Bu sütunlar aracılığıyla Altepe'yi kutlayan bir değerlendirmede bulunan Tayan, kent adına ve kentli olarak, huzurluydu.
Tayan, "Duyarlı ve tepkili toplumun, ne kadar önemli ve etken olduğu, Bursa gibi büyük ve önemli bir kentte, Mahfel süreciyle ortadadır." düşüncesini, bizimle paylaştı.
Mutlu sonun fotoğrafı, simgesel yerin özgün varlığıyla da yine, Yıldırım ilçesi ettirilmesi anlamına geliyordu.
Yıldırım Belediye Başkanı Özgen Keskin, fotoğraf karesine ortak Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar'la beraber, özel bir mutluluk taşıyordu.
Mahfel'in idari yapısı açısından, dönemiyle ilk çabaları gösteren Büyükşehir Belediyesi'nin eski başkanlarından Erdem Saker de, oldukça mutlu olanlar arasındaydı.
CHP'nin il eski başkanlarından Gürhan Akdoğan da, törene katıldı.
Mahfel'in kente yeniden kazandırılması için tepki ve süreç yönetiminde bulunan Akdoğan, has oturuşuyla da bir masadan, töreni izledi.
Bölge itibariyle…
Namazgâh Muhtarı Nedim Serbestol ve Karaağaç Muhtarı Sema Pamukçular, beklentilerin gerçek olması nedeniyle mutluluğa ortak oldular.
Setbaşı'nın simge isimlerinden, yılların eczane işletmecisi Oryal Kahraman da, bir Bursa sevdalısı, bir Mahfel sevdalısı olarak, dün sevinenler arasındaydı.
Mahfel, Büyükşehir Belediyesi'nin sosyal tesisi olarak, ilgili ihtisas kuruluşu BURFAŞ aracılığıyla hizmet verecek. BURFAŞ Genel Müdürü Mustafa Çaltılı da, heyecan içerisindeydi.
Bursa kazandı!

Nice bayramlara…

Sevdiklerimiz ve sevenlerimizle sağlık, sıhhat ve bereket dilekleriyle mübarek bayramımız kutlu, umduğumuz yarınların müjdecisi olsun. Vefat eden büyüklerimiz, dost ve arkadaşlarımızın, devlet büyüklerimizin ve şehitlerimizin mekânları cennet olsun.
 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.