Hava Durumu

Vali’den ‘koşan’ Bursa!

Yazının Giriş Tarihi: 21.12.2015 07:26
Yazının Güncellenme Tarihi: 21.12.2015 07:26
Vali Münir Karaloğlu’nu AS TV’de Kent ve Vizyon’a konuk ettiğimizde, sahada olan ve projelerin başında duran ‘Devlet Baba’ kimliği vardı.
Konumuyla “Yeni Türkiye’de, eski anlayışlarla çakılı koltukta ve davetli masalarını dolaşmakla valilik yapmak mümkün değil.” diyor.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğindeki devlet anlayışı vurgulanırken, Bursa’ya vali olmanın ve hizmetin gururunu paylaştı.
Yerel sermayesi güçlü, kentine aşık sanayicisi, nitelikli insan gücü, müteşebbis ruhlu, üretim kapasitesi yüksek, ticareti güçlü ve sivil toplum örgütleriyle duyarlı Bursa’yı vurguladı.
Büyükşehir Belediyesi ve Bursa Ticaret ve Sanayi Odası ile Uludağ Üniversitesi’nin kattığı güce, dikkati çekiyordu.
Sözlerinin devamıyla…
“Belki de, Türkiye’de olmayan, kurumlar arasında uyum var. Çok işi iyi bir işbirliğimiz var. Bundan da, şehir kazanıyor.”
Müjdeler verdi.
Yeni otoyol projesinde, Yalova’dan Gemlik’i Karsak Boğazı’na kadarki 40 kilometrelik mesafenin 15 Ocak’ta açılacağını duyururken, “Yalova, Orhangazi ve Gemlik’e girmeden, ulaşım yarım saat dolayında kısalacak.”
Yenişehir Otomotiv Tes Merkezi’ne ait detay projenin hazırlandığını da belirtirken,  2016’da kazma vurulacağını açıkladı.
Yüksek Hızlı Tren’e ait Yenişehir-Bursa hattının Bilecik’teki kesimindeki zemin sorunundan, İstanbul-Ankara hattının da etkilendiğine işaret ederek, “Gecikme oldu., ancak Bursalılar, Yüksek Hızlı Tren’e binecek.” mesajını verdi.
Yenişehir Havalimanı’na kazandırılan işlerliği belirtirken, turizmde özellikle artık günübirlikle başlayan canlılığı gündeme taşıdı.

Yeni stadyuma, ‘bugün’ düğün günü


Büyükşehir Belediyesi’nin stadyumu, Vali Munir Karaloğlu tarafından Bursaspor’a kentin en güçlü desteği ve morali olarak tanımlanıyor.
Karaloğlu’yla bugünkü açılışı konuşurken, “Dünyada heyecan yaratan 10 stadyum arasında ve bugün düğünü yapıyoruz.” diyor.
Zor durumdaki Bursaspor için “Sevgi ve bağlılık, böyle günlerde belli olur. Kenetlenme şart…” mesajını veriyor.

Altepe, tarihe geçti


Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Bursa, Bursaspor ve taraftarlarının gündeminde yokken, yeni ve görkemli bir yeni stadyum vaat etmişti.
Sabredilmesi ve sahiplenilmesi istenen bir süreçle projenin yapımı tamamlanırken, Bursaspor’un en zor döneminde de, bugün törenle hizmete açılması sağlanıyor.






 
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.