Hava Durumu

Ünlü TV dizisi, Yörükler’den ‘özür’diliyor!

Yazının Giriş Tarihi: 05.10.2016 04:54
Yazının Güncellenme Tarihi: 05.10.2016 04:54
Kanal D’nin polisiye dizisiyle…
Darbeci bir albay için ‘Yörük’ hitabı kullanılmasının, Bursa’daki Yörükler tarafından tepkiyle karşılandığını dün kaleme almıştık.
Orhaneli Belediye Başkanı İrfan Tatlıoğlu’nun,  Türkiye - Türk Dünyası Yörük Türkmen Birliği Genel Başkanı olarak, çok sert konuştuğunu söylemiştik.
Geçmişle…
Güneydoğu’daki toplumu ve özellikle Kürt halkına itham gerekçesiyle ‘Kurtlar Vadisi-Terör’ dizisinin kaldırıldığını hatırlatmıştık.
Yeni gelişmeyle…
Yörükler’in tepkisi, sonuç verdi.
Beklenen oldu.
Türkiye - Türk Dünyası Yörük Türkmen Birliği Genel Sekreteri Fahrettin Beşli, dizinin çekimini yapan Erler Film’in duyarlı yaklaşımını gündeme taşıdı.
Yayına hazır bantlardan, ‘Yörük’ denilmesinin çıkarıldığını ve devam senaryosunda da böyle olacağından söz ediyordu.
Türker İnanoğlu’na ait firma adına, sorumlu Yılmaz Ekmekçi’yle yapılan görüşme aktarılırken, yanı sıra aynı yetkilinin Tatlıoğlu’yla da iletişim kurduğuna işaret ediyordu.
Tatlıoğlu’na verilen bilgiye göre…
İnanoğlu’nun bizzat talimatı doğrultusunda, dizinin 7 Ekim’deki yayınına ait  jenerikte Yörükler’den özür dileyen duyuru yayınlanacak.
Art niyet taşınmadığı, önemle vurgulanıyordu.
Türkiye - Türk Dünyası Yörük Türkmen Birliği olarak, “Sorunun, karşılıklı diyalogla çözülmüş olması, memnuniyet vericidir.” ifadesi kullanıldı.
Böylelikle…
Yörükleri üzen ve kızdıran gaf, ortadan kalkıyor.

Dormen Yıldırım’a geliyor

Yıldırım Belediyesi, kültür ve sanatta yeni dönemi, klasik müzik dinletisi, sahne şovları ve ünlü tiyatro eseriyle başlatıyor.
Buluşma…
Barış Manco Kültür Merkezi’nde, 8 Ekim’de 
Erguvan Gösteri Sanatları Topluluğu ve Haldun Dormen’in başrolünü oynayacağı ‘Kibarlık Budalası’ adlı oyun, sahne-de olacak.
Yanı sıra…
Osmanlı Köyü de kurulacak.

Büyükşehir’den 5 bin 500 ‘bisiklet’

Büyükşehir Belediyesi, ‘Sağlıklı nesiller, daha yeşil Bursa’ projesi kapsamında, başarılı öğrencileri bisikletle ödüllendirdi.
Tüm ilçelerden belirlenen 5 bin 500 başarılı öğrenciye, törenle de bisikletleri dağıtıldı. Başkan Recep Altepe, eğitime pek çok desteği vurguladı.

Nilüfer’de şimdi de, ‘piyano’ festivali

Nilüfer Belediyesi, kültür ve sanat faaliyetleri arasına, piyano festivalini de katmaya hazırlanıyor ve bugün resmi açıklaması yapılacak.Bursa Nilüfer Uluslararası Piyano Yarışması ve Müzik Festivali, 10-14 Aralık tarihleri arasında düzenlenecek.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.