Hava Durumu

UNESCO’ya, tarihi han ve çarşılar yakıştı!

Yazının Giriş Tarihi: 16.12.2016 04:53
Yazının Güncellenme Tarihi: 16.12.2016 04:53
Bursa Tarihi Çarşı ve Hanlar Birliği, Türkiye’de aynı özelliğe sahip yerlere model olmakla beraber, kurucu federasyon başkanlığıyla da güç birliğine öncülük ediyor.
Başkanlığı yürüten Muhsin Özyıldırım, heyetle Bursa Hakimiyet’te konuğumuz olurken, son durum değerlendirmesi yapıyordu.
Bursa’nın, Cumalıkızık ve Sultan Külliyeleri’yle UNESCO Dünya Kültür Mirası Listesi’ne girdiğini anımsattığımızda, etkilerini sorduk.
Özyıldırım, Tarihi Çarşı ve Hanlar’ın, Türkiye’deki 16 UNESCO değeri içerisinde, kendi özelliğiyle tek olduğunu, öncelikle vurguluyor.
Turizm açısından, henüz belirgin olumlu yansıma olmadığını söylese de, zamanla görüleceğini ve fark edileceğini söylüyor.
İlginin artması ve turizmde yer etmesi için esnafa görevler düştüğünü ve gelişme kaydedileceğini dile getiriyor.
Özyıldırım, UNESCO Dünya Kültür Mirası Listesi’ndeki yer olarak, bulundukları yerleşik durum için devletin uyguladığı ‘Alan Yönetimi’ işleyişini de değerlendirdi.
Beklenti olarak, “Bizimle diyalog ve verim alınabilmesi açısından, şimdiye kadar etkin bir durum olmadı, olmasını arzu ediyoruz” diyordu. 
Desteği ve katkıları nedeniyle...
Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe’ye teşekkür edilirken, “Bursa olarak, kıymeti biliyoruz” ifadesini de kullanıyordu.
Kentler arası diyalog ve deneyim paylaşımıyla...
İstanbul’un Mısır Çarşısı da, UNESCO adayı.
Tüm Türkiye, kazanacak.

İznik Gölü’nde Büyükşehir farkı

Büyükşehir Belediyesi, pek çok yönüyle önem taşıyan İznik Gölü’nü, sosyal hayata katacak dev proje uygulayacak.
Başkan Recep Altepe, 3.5 kilometrelik kıyı bandında 20 milyon TL tutarındaki yatırımla spor, oyun ve dinlenme alanları, piknik, su sporları ile rekreasyon ve çevre düzenlemesi yapılacağını söylüyor.

Öğrenciler artık uzayı resmediyor

Bursa, sanayisinde uzay ve havacılığı da hedeflerken, millileşmeye değer katmak ve ihracata itici güç olmak isteniyor.
Kentin böyle gündemi bulunurken, Özel Osmangazi Okulları’nda, öğrencilerin uzayı resmettiklerini ve Büyükşehir Belediyesi Bilim ve Teknoloji Merkezi’nde sergi açtıklarını öğrendik.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.