Hava Durumu

Uludağ’ın uğurböcekleri…

Yazının Giriş Tarihi: 16.05.2013 08:18
Yazının Güncellenme Tarihi: 16.05.2013 08:18

Yeşil ve beyaz renklerle etrafı boyamak, Bursa’nın eski yeşil dokusunu geri getirmiyor ve Uludağ için yeterli olmuyor.
Ayrıca…
Bursaspor da, kurtulmuyor.
Bugün…
Bursa’nın bağrına yeşili geri getirmek mümkün değil, ancak betonlardan geri kalanına ve etrafına fidan dikmekle teselli aranıyor.
Küresel ısınmaya rağmen belirli zamanlarda beyaza bürünen Uludağ’ı, Ankara’dan yönetmekle de hedefe varılamıyor.
Kenarları yeşil ve beyaz renklere boyalı kaldırımlar, şimdilerde mazi olan bir kentin yeşilliğini ve Uludağ’ın sadeliğini de unutturmuyor.
Büyükşehir Belediyesi, yeni teleferik kabinlerinin rengi için internetten anket yürütürken, yeşil ve beyaza özel ilgiyi görüyoruz.
Bugünkü gibi yeşil ve beyaz renklere böylesine sahiplenme, keşke Bursa’nın Uludağ’ında, yamacında ve ovası için de olsaydı.
Yeşil ile beyaz denilince…
Bursa’nın benliği ve değerleri, Bursaspor’u sahiplenebilmenin duyguları ve yapılabilecekleri de düşünülmeli, konuşulmalıdır.
Yeni teleferik rengi için…
Yeşil ve beyazın yanı sıra, yeşil ve kırmızı da seçenekler arasında yer alıyor. Yeşil, aslında fıstık yeşili olmakla beraber, BursaRay’ın yeni vagonlarındaki gibi…
Osmanlı Devleti’ni çınar olarak sembolize eden; Osmangazi Belediyesi’nin logosundaki çınar yaprağı gibi değil, açık tonlu yeşil…
Erdem Saker’in döneminde, BursaRay’ın ilk vagonlarına turkuaz renk tercih edilmişti. İznik çinisine özgü olması nedeniyle kentsel simge renk olarak da yorumlanıyordu.
Turkuaz, yeni teleferiğe yakışır belki, ancak yeşilin Uludağ’ın yeşilinde ve beyazın da, karda fark edilemeyeceği de düşünülüyor.
Ankette, tek yeşil renkten çok daha fazla, yeşil ve beyaz karma renklere yakın oranda tercih edilen kırmızı, neden olmasın…
Bursa’dan raylara indirilen yerli tramvay İpekböceği nasıl var ise, Bursa’nın, Uludağ’ında tellerin üzerinde dolaşacak kırmızı uğurböceği teleferikler de, hoş olur…
 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.