Hava Durumu

Uludağ’da Arınç’la “umut” mesaisi…

Yazının Giriş Tarihi: 07.01.2013 08:28
Yazının Güncellenme Tarihi: 07.01.2013 08:28

Göreve hazır olan Büyükşehir Belediyesi’ne tam yetki verilmediğini, ancak sınırlı yetkilendirmenin tam çözüm olamayacağını vurguladık.
Uludağ’ın rakipleri artıyor; Erzurum’un Palandöken’i ve Kayseri’nin Erciyes’i derken, Kocaeli’nin Kartepe’si ve şimdi Erzincan’ın Ergan’ı konuşuluyordu.
Her şeye rağmen…
Uludağ’ın, farklı ve özel olduğunu belirtirken, yapılması gerekenlerin ve beklentilerin devam ettiğini anımsattık.
48 saat sonra…
Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç’ın Bursa programında, dün Uludağ da, yer aldı.
Açıklanan programa göre, Uludağ’da sadece Bursa Sağlık Turizmi Derneği’yle toplantısı vardı, ancak…
Vali Şahabettin Harput, Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, AK Parti İl Başkanı Sedat Yalçın ve bazı milletvekillerinin katılımlarıyla 1. Oteller Bölgesi’nin işletmecileriyle bir araya gelindi.
Twitter’da, Uludağ’ı yorumlayan Arınç, “Herkesi, bu güzellikleri görmeye davet ediyorum...” görüşünü paylaştı.
Bursa programıyla Uludağ’ın zenginlik olarak yaşanması için olağanüstü gayret gösterildiğinden söz etti.
Uludağ’da incelemelerde bulunduklarını ve tüm taraflarının katılımıyla yapılan toplantıdan, herkesin çok heyecanlı olduğuna ilişkin gözle-mini paylaştı.
Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar da, Arınç’ın Uludağ’daki işletmecilerle toplantıyı Twitter’da, “Sorunlar çözülecek inşallah” yorumuyla değerlendirdi.
Uludağ için…
Yeni bir umutlu süreç mi?
Gün içerisinde, AS TV’de Hasan Boztürk’ün Satırbaşı özel yayınına konuk edilen Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe ise, “çözümün Ankara’da değil Bursa’da olduğu” mesajını verdi.
Altepe, “En doğru yönetim, yerinden yönetimdir.” dedi. Bu nedenle talip olduklarını belirtirken, “Bursa’yla entegre olarak, Uludağ’ın potansiyeli istenilen seviyelere gelebilir.” şeklinde konuştu.
Uludağ’ın rakipleri Ankara destekli politikalarla dikkati çekerken, “Bugün Türkiye´deki kayak merkezlerini toplasanız, imkânlar açısından bir Uludağ etmiyor.” yorumunda bulundu.
Bursa’nın da milletvekili olan hükümetin 2 numaralı ismi Uludağ’daydı ve Ankara’dan beklentisini açıkça ifade ederek, tam yetki devri düşüncesini tekrarladı.
Haklı beklentisini, avantaj ve hedefleriyle birleştiren Altepe, “Buraya 1 yatırır, 10 alırsınız. Erzurum’a yapılan 700 milyon TL’lik yatırımın onda biri Uludağ’a yapılsa, inanın Bursa da Türkiye de bundan çok büyük kazançlar sağlar” ifadesini kullandı.
Uludağ’daki işletmecilere de, düşen görevler var, ancak yetki karmaşası ve belirsizlikler de, güç birliği ve ortak hareketi sekteye uğratıyor. Kader, Bursa’dan tayin edilemiyor bu da birincil sorun oluyor.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.