Hava Durumu

Ulaşım krizi çözülecek mi?

Yazının Giriş Tarihi: 19.12.2012 00:40
Yazının Güncellenme Tarihi: 19.12.2012 00:40

CHP’nin esnaf odasına ziyareti, farklı boyuta neden olmuştu. Milletvekili Sena Kaleli, durumu TBMM’ye taşıyacağını açıklamıştı.
Büyükşehir Belediyesi’nin başkan danışmanlığını ve Bursa Kent Konseyi’nin başkanlığını yürüten Semih Pala, tartışmalara katılmıştı.
Kaleli’ye eleştiride bulunarak, “Halk otobüsleri sahiplerinin taleplerini Meclis’e götürecekmiş... Bu arada, halkın taleplerine de bakarak yağ yakan, siyah egzoz salan, halkı memnun etmeyen otobüsleri de unutmamalı…” demişti.
Başkan Recep Altepe ise, halk otobüsçülerine “Taviz yok!” mesajı verirken, ayrıca yerel yönetimin ulaşım hizmetlerindeki payını artıracaklarını dile getirmişti.
Bugün…
Pala’nın kendisini eleştirmesinden sonra, Kaleli’nin de bize ilettiği bir açıklaması var.
Yerel yönetimin özellikle şeffaf ve kaliteli hizmet için çaba göstermesini istiyor.
Kendisini hedef alan eleştiriye de, “Sayın Semih Pala, halk otobüslerinin kullandığı yakıt ve bazı sorunlarla ilgili de girişimde bulunmamı istemiş. Ancak bu işlerin, danışmanlığını yaptığı Büyükşehir Belediyesi’nin de görevleri arasında olduğunu unutmuş. Demek ki, o da bizim iktidarımızda bunların hallolabileceğine inandığından, bana seslenmiş.“ yorumunu yapıyor.
Yerel yönetim kurumunun yanı sıra, bağlı ulaşım şirketi ve politikasını da değerlendirerek, “BURULAŞ, Belediye’ye hizmet veren şirkettir, belirleyici olamaz. Biz iktidarımızda ayrıcalıklı, kuşku yaratan, ayrımcılık yapan kurumlar yaratmayacağız.” görüşünde bulunuyor.
Halk otobüsçülerinin, minibüslerden dönüşümle toplu ulaşıma entegre edildiklerini anımsatıyor ve günümüz koşullarındaki sektörel sorunlara dikkati çekiyor.
ÖTV ve KDV’siyle akaryakıtın pahalılığı, belediyenin de kendi toplu ulaşım şirketiyle orantısız güç ve haksız rekabete neden olduğu vurgulanıyor.
Sosyal devlet gereğince, ücretsiz taşımaların olduğu, hatlar, güzergâh ve araç niteliği çalışmalarına katılımcılığın sağlanmadığı, para cezalarının tebligat usulü olmadan hak edişlerden kesildiği ve temel bilgi paylaşımın yapılmadığı anlatılıyor.
Kamusal kaynakların verimli kullanılabilmesi, asıl doğrular ve çözümlerin uygulanabilmesi, hizmetlerdeki görev paydaşlıkları ve halk memnuniyetinin önemsenebilmesinden söz ediliyor.
Bu arada…
Kaleli’yle dün konuştuk.
Büyükşehir Belediyesi ile Özel Halk Otobüsçüleri Odası arasındaki uzlaşma gerekçesiyle konuyu TBMM’ye henüz taşımadıklarını açıkladı.
Haklı olarak…
Kentin milletvekili, soru önergesini cepte tutuyor.
Dün…
Özel Halk Otobüsçüleri Odası Başkanvekili Ramazan Umur’la da konuştuk ve “Büyükşehir Belediyesi’yle uzlaşmamız yok.” yanıtını aldık.
Yerel yönetim kurumuyla dünkü yeni görüşmelere rağmen de, “Yılbaşına kadar çözümden söz ediyorlar, gelişme kaydedilmedi. Manyetik BuKart’lı otomatik ücretlendirme cihazlarını otobüslerimizden sökerek, yılbaşından itibaren kendi biletlerimizle hizmet vermeyi planlıyoruz.” diyor.
Kriz büyüyecek gibi!

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.