Hava Durumu

‘Ucuz’ ulaşım şifreleri!

Yazının Giriş Tarihi: 16.11.2016 01:07
Yazının Güncellenme Tarihi: 16.11.2016 01:07
Büyükşehir Belediyesi’nin, geçen hafta bu sütunlardan duyurduğumuz yeni ulaşım zammı, dün itibariyle yürürlüğe girdi.
Tepkiler var.
Bilinmesi gereken...
BursaRay’da gidilen istasyon sayısı ve otobüs ile raylı sistem arasında aktarma, ulaşımın ucuza getirilmesi anlamına geliyor.
BursaRay’da 1-5 istasyon için 2,20 TL, 6-17 istasyon için 2,60 TL ve 17 istasyon sonrası için 2,60 TL ücrete tabi.
Ücret iadesi, kâr ettiriyor.
İlk binildiğinde 2,60 TL ücret alınırken, istasyon sayısına göre, para yüklemeli BuKart’lara, inilen istasyondaki cihazlara okutulmasıyla ücret iadesi yapılıyor.
BursaRay’da en uzun mesafe kademesindeki yeni ücret, 2,80 TL olarak düşünülüyordu, ancak raylı sistemi teşvik gerekçesiyle 20 kuruş aşağıya çekildi.
Raylı sistem ile otobüs arasındaki aktarmalarda indirim için konulan zaman aralığı uzatıldı ve 65 dakikadan 90 dakikaya çıkarıldı.
Otobüslerde tek biniş, manyetik kağıt kartlarla eski ücretle 3 TL artı 1 TL depozito olarak uygulanıyordu, yeni zamla 4 TL’ye çıkarılırken ve 1 TL depozito uygulaması kaldırıldı. 
Para yüklemeli manyetik BuKart’la tek biniş, tam 2,5 TL ve indirimli 1,65 TL olarak uygulanırken, böylelikle de  avantajı arttı.
Zamlara tepki gösterilirken...
Raylı sistemin teşvik edilmesi ve toplu ulaşım giderini aşağıya düşürmeye yönelik uygulamaların bilinmesi ve para yüklemeli manyetik BuKART, toplu ulaşım giderini aşağıya çekiyor.

Kander, çifte ikiz dedesi

Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanı Şaban Kander, oğlu Yusuf Kander’in Sevim Kander’le evliliğinden ikiz torun dedesiydi.
Hayatının yeni mutluluklarından birini daha yaşayarak, diğer oğlu Selman Kander’in de Esmanur Kander’le evliliğinden de, ikiz torun sahibi oldu.
Önce Kerem ve Eslem, şimdi de Ayşe Serra ve Ahmet Selim’le bir başka mutlu; ‘Şaban Dede’...

Bursa ‘farklı’ kent!

Büyükşehir Belediyesi, Avrupa Birliği ve Türkiye Belediyeler Birliği’nin işbirliğiyle İstihdam Koordinasyon ve Eğitim Projesi’nin sonuçları açıklandı.
Engelli, yoksul ve şiddet mağduru kadınları gözeten proje bir yana, Bursa, kendi başına çok başarılı işler yapıyor ve çok önde...

Altepe’den zam tepkisine ‘kıyaslamalı’ cevap

Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, toplu ulaşım zamlarına gösterilen tepkileri kabul etmezken, yeni yatırımlara dikkati çekiyor.
Özellikle BursaRay için de, “Türkiye’de kilometre başına en uygun fiyat tarifesi Bursa’da uygulanıyor.” diye konuşuyor.
CHP ve MHP, tepkili!
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.