Hava Durumu

Türkiye’ye turizmde ‘Arap’ tesellisi!

Yazının Giriş Tarihi: 16.03.2016 08:44
Yazının Güncellenme Tarihi: 16.03.2016 08:44
Bursa’da dün…
2. Tıbbi Termal Turizm Forumu’nun açılışını dinlediğimizde, canlandırılmaya başlanan termal kent kimliği ve potansiyeli, yeniden vurgulanıyordu.
Aslında…
Kent belli, tarih yazıyor.
Mesele…
Dünyayla rekabet edebilmenin de öncesinde, öne geçen kentlerle rekabet edebilme doğrultusunda, düşünmek, üretmek ve talep yaratabilmektir.
Arap Turizm Örgütü Başkanı Dr. Bandar Fahad al Fehaid tarafından yapılan bir açıklamada, terör olaylarının turizmi baltaladığından söz ediliyordu, ancak ‘Türkiye’ye gelinmeye devam edileceği’ mesajı da veriliyordu.
Terör olaylarının yaşanmasına rağmen, “Kesinlikle bu yolumuzu engellemeyecektir.” denilmesi, en başta özel sektöre teselli ve güvence anlamına geliyor.
Yerel açıklamalarla…
Bursa’daki sağlık turizminde, hedef, adım ve çabalarla ilerleme kaydedildiğinden söz edilirken, dün,
geçen yıllarla aynılık oluşturan düşüncemizle de baş başa kalıyorduk.
Devlet olarak…
Böyle ve üstelik iddialı bir süreçte, devletin yasal, tanımsal ve bürokratik olarak, en başta da Bursa için yapılması gerekenler bulunuyor.
Bursa’da sağlık turizmi bilinmiyorken…
Termal kent kimliğiyle beraber, gündeme taşıyan Op. Dr. Mustafa Esgin, Bursa Sağlık Turizmi Derneği’nin kuruluşunu yönetmiş ve ilk başkanlığını yapmıştı.
Esgin ve sonrasıyla görevi devralan Dr. Sedat Demir’in konuşmaları, Bursa’ya katkıyı ve kaydedilen ilerlemeyi ortaya koyuyordu.
Onlar, bugünlere getirdiler.

Madem böyle, Bursa medyasını neden çağırdınız!

Uluslararası 2. Tıbbi Termal Turizm Forumu, yönetsel resmi kurumların güç birliği ve bir organizasyon firmasıyla yürütülüyor.
Gazeteciler davetli olsalar bile…
Özel bir banko var, ancak gazetecilere hizmet verilmiyor. Yaka kartı, basın seti veya basit program kağıdı yok. İstek ve ricayla İngilizce kitapçığı aldık.
Madem böyle…
Davet etmeseydiniz.

Turizmde ‘vekalet ’dönemi

Tıbbi Termal Turizm Forumu’nda vali tarafından temsil edilen devletin kültür ve turizm bakanı, müsteşarı veya müsteşar yardımcısı veya genel müdürü olsaydı da, notlar edinselerdi.
Kültür ve turizmde, idari yargıyla göreve iade edilen eski il müdürü, henüz işbaşı yapmadığı için de, selef müdür, bu kez atanmış müdür vekili olarak katılımcıydı.

Edebali’den ilçe halkıyla ‘kenetlenme’ turları

Yıldırım Belediyesi’nin Aralık 2015’te çalışmalarına başlayan Saha Araştırma Ekipleri, geçen süreç itibariyle 6 bin 116 haneyi ziyaret etti.
Başkan İsmail Hakkı Edebali çeşitli zamanlarla bizzat ziyaretlere katılırken, hizmet düşünceleri ve talepler alınıyor.
Edebali, “Yıldırım’da çalınmadık kapı, sıkılmadık el ve görüşülmedik tek bir kişi bile kalmayacak.” diye konuşuyor.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.