Hava Durumu

Tüpgaza ‘bomba’ takibatı!

Yazının Giriş Tarihi: 13.10.2016 04:51
Yazının Güncellenme Tarihi: 13.10.2016 04:51
Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’nın piyasadaki ürünlerle ilgili gözetim ve denetim çalışmaları, bebekler ve çocuklar için de, gençler ve yetişkinler için de, ticarethane ve kurumlar için de güvence amaçlıyor.
‘Ürün Güvenliği’ Haftası’ndayız.
Bakanlığın Bursa’daki il müdürlüğü, toplumsal bilgilendirme ve bilinçlenmeyi sağlayabilme gayesiyle öğrenciler ve sokaktaki halka ulaşıyor.
Piyasa Gözetimi ve Denetimi Şube Müdürü Ahmet Yıldız’ı konuk ettiğimizde, toplumla iletişim için yürütülen kapsamlı çalışmaları dinledik.
Kurumsal görev ve halkın bilmesi gereken hakların ve yöntemlerin anlatıldığı iletişim stantları, afiş ve broşürler, öğrencilerle buluşmalar, etkin yöntemler olarak, eğitim ve öğretim kurumlarıa, meydanlar ve alışveriş merkezlerinde gerçekleştiriliyor.
Şikayetler için…
Kurumsal internet sitesi ve ‘Alo 130’ hattı, toplumun kolayca iletişim kurabilecekleri araçlar olarak dile getiriliyor.
Başarılı yönetim ve faaliyetler gösteren Bilim, Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü Latif Deniz’in de kent dışında olması nedeniyle idealist genç bürokrat Yıldız’dan da detayları dinlemiş oluyorduk.
Bu arada…
Tüpgazların, terör eylemleri için bomba yapımında kullanılması nedeniyle de sıkı gözetim ve denetim getirildi, kurallar konuldu.
Her biri seri numarayla kayıt altına alınırken, satış sırasında, ‘TC Numarası’ alınıyor. Hurda satışı ve bulundurulması da yasaklandı.

Osmangazi’de 26 köyün halkına ‘Çiftçi TV’

Osmangazi Belediyesi, ortak projeyle Bursa Eskişehir Bilecek Kalkınma Ajansı, Tarım İl Müdürlüğü ve Ziraat Odası’yla beraber, ‘Çiftçi TV’yi başlattı.
Mahalle statüsüne geçen köylerden 26’sına, konulacak ekranlarla ürün yetiştiriciliği, bakım, ilaçlama ve diğer konularda, uzmanlarca bilgilendirme ve belgeseller yayınlanacak.
Gündoğdu’da, uygulamaya geçildi.

Sokaktaki hayvanlara ‘şefkat’

Yıldırım Belediyesi, sokak hayvanlarının tedavisi, barınması ve sahiplendirilmesi için başarılı çalışmalar yürütüyor.
Yılın 9 ayıyla…
Veteriner İşleri Müdürlüğü’nce, 3 bin 290 hayvanın tedavisi yapılırken, barınma hizmeti alan 510 hayvanın da sahiplendirilmesi sağlandı.

Makine Mühendisleri Odası’ndan trafik sorununa ‘trajik’ tespitler

Makina Mühendisleri Odası Bursa Şubesi Başkanı İbrahim Mart, trafik kazalarına karşı, çarpıcı saptamalarla uyardı.
Saygı ve kurallara riayet sorunu… Sol şerit ve kavşak dönüşlerinde öncelik alışkanlığı… Kullandığı aracını tanımayanlar ve durma mesafesini ayarlayamayanlar… 
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.