Hava Durumu

Toplu ulaşımdaki “bedava” ihtilafına, “torba” yasayla çözüm geliyor!

Yazının Giriş Tarihi: 11.03.2015 06:52
Yazının Güncellenme Tarihi: 11.03.2015 06:52
Sosyal devlet gerekçesiyle…Toplu ulaşım hizmetlerinin yaşlılar için ücretsiz yapılması, halk arasında hükümetin beğenilen karar ve uygulamaları arasında bulunuyor.
Böyle olurken…
Belediyeler ve işletmecilerinde, 65 yaş ve üzerine tanınan hak nedeniyle görüş ayrılığı da yaşanıyor ve ağır basan bir düşünce bulunuyor.
Maddi kayıp gerekçesiyle…
Eleştirel refleks ve kaygılar yaşanıyor.
Ayrıca, her gün….
Şoför-yolcu ihtilafları!
Öze hatların direksiyonları başında, tepkisini dışa vuranlar olabiliyor. Yaşlıları horlayan ve duraklarından alınmak istenmemesi gibi durumlar, kabul edilemez.
Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin işletme şirketi Bursa Ulaşım A.Ş. ve özel otobüs hatlarını işletenler, aylardır kendi içerisinde ve karşılıklı tartışıyor..
65 yaş ve üzerinde olanların yolculuk sayısı, 2013’ün son çeyreğinde 30 binden 2014’ün son çeyreğinde 1.1 milyona yükseldi.
Hükümet, adımı attı.
Yeni torba yasa tasarısı, işletmedeki gelir kaybını telafi etmeyi ve yaşlıların tepkisel davranışlarını ortadan kaldırmayı amaçlıyor.
Çözüm maddesi, “Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı bütçesine bu amaçla konulan ödenekten ilgili belediyeler aracılığıyla her ay gelir desteği ödemesi yapılır.” diyor.
Uygulama detayları,Maliye Bakanlığı’yla müştereken 6 ay içerisinde tamamlanacaktır.

BURSA'DAN DİYARBAKIR'A UÇAK YOK!

Yenişehir Havalimanı’ndan Trabzon ve Erzurum’a başlatılan uçak seferlerini, dün Bursa’nın havadan umuda yolculuğu olarak yorumlamıştık.
Seçilen uçuş noktaları da, Bursa’nın çok göç aldığı, hemşehri bağları ve dernek faaliyetlerinin en güçlü olduğu kentler arasında dikkati çekiyor.
Diyarbakır, neden yok!
Karadeniz ve Doğu’yla hava köprüsü kurulurken, Diyarbakır da, Güneydoğu kentleriyle ulaşım kolaylığı için kavşak noktasıdır.
Bursa Diyarbakırlılar Derneği Başkanı Şehmus Şeviş, böyle bir haklı beklentiyi sosyal medyada ifade ediyor.
Yeni uçuşlar için dün düzenlenen törende, Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç’a görüşlerini aktarırken, Valilik, Büyükşehir Belediyesi ve siyasi partilerle de teması oluyordu.

BURSA MÜFTÜSÜ, SOSYAL MEDYADA!

Bursa İl Müftüsü Prof. Dr. Mehmet Emin Ay, popüler iletişim aracı olan sosyal medyada çarpıcı bir durumdan söz etti.
Nilüfer’de, pazar günleri cemaatle Hadis Sohbeti’nde bulunduğu Ataevler’deki Edebali Camii’ni gündeme getirdi.
Kentin en büyük 2. camisi olarak tanımlanan 5 bin kişi kapasiteli ibadethane için “Kubbesinin 38 metre çapıyla betonarme olarak direksiz inşa edilen Türkiye’nin ve dünyanın en geniş kubbesi…” diyor.
Müftü’nün paylaşımı, büyük bir ilgiyle karşılanırken, beğeni yorumları dikkati çekiyordu. Kentini keşfedenler de, çarpıcı bir bilgi edinmiş oldu.

BÜYÜKŞEHİR,  “AVRUPA FİNALİNE DOĞRU…”

Bursa Büyükşehir Belediyespor, Avrupa Voleybol Konfederasyonu (CEV) tarafından düzenlenen Challenge Cup’ta, bayanlarla kentinde finale uzanmak için sahaya çıkıyor.
Almanya’da rakibi Rote Raben Vilsbiburg’u 3-0 yenen Bursa ekibi, çeyrek finalin rövanşını kazanıp, finale yaklaşmak istiyor.
Nilüfer’deki Cengiz Göllü Voleybol Salonu’nda oynanacak maç, saat 19:00’da başlayacak. Ve Bursa halkından da, büyük destek bekleniyor.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.