Hava Durumu

Tiyatro sahnesinden AK Parti'ye eleştiri!

Yazının Giriş Tarihi: 27.03.2012 08:27
Yazının Güncellenme Tarihi: 27.03.2012 08:27
Nilüfer'deki siyasi rekabet, sanatsal boyutta gerildi.
Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, yerel yönetimler düzeyindeki en büyük tiyatro festivalini basın toplantısıyla duyurdu.
Kültür ve sanat icraatıyla övündü!
AK Parti, bütçe ve etkinlik çerçevesi itibariyle önceki dönemde eleştirel davranıyordu. Geçtiğimiz aylarda, şaşırtmışlardı.
Aksine toplumun tüm katmanlarına hitap edecek bir hizmet boşluğundan söz ediliyordu. Siyaset kurumu olarak, kültür ve sanat faaliyetleri, kurslar düzenleneceği açıklanmıştı. Ortada yok.
İlçe belediyesi, Kent Meydanı'na Kültür Merkezi alanı ayırdı. Ancak bu imar uygulama hükmü, merkezi yönetimin vergi toplama merkezi için geçen hafta Büyükşehir Belediye Meclisi'nde iptal edilmişti.
Bozbey'e, dün AK Parti'nin çelişki görüntüsü soruldu.
Kültür Merkezi'nin yersiz bırakılması nedeniyle üzüntüsünü vurguladı. AK Parti'nin tutumunu da, “Ya da siz, birilerini kandırıyorsunuz demektir!” sözüyle siyasi manevra imasında bulundu. Dava açacaktı.
Basın toplantısının yapıldığı Nazım Hikmet Kültür Evi'ndeki sahnede, dev yazıyla “Tiyatro “iyi”dir” sözü yer alıyordu.
AK Parti'ye kinayeli mesaj düşüncesine kapıldık. Bozbey, “Evet, tiyatro gerçekten “iyi”dir. Anlayana iyidir!” yorumunda bulundu.
İlçe belediyesinin kültür ve sanattaki örnek konumunun anlatıldığı Nazım Hikmet Kültür Evi, ilçeye yeni bir pırlanta taşı gibi işlenmişti.
Kültür Merkezi projesini yersiz bıraktıran yeni tahsis, yerel seçimlere kadar uygulanacak mı?
Bu arada…
27 Mart-1 Mayıs tarihlerindeki 3. Nilüfer Tiyatro Festivali'nde, ünlüler de, yabancı ekipler de, kurslar da var. Tüm yıldaki etkinliklerden sadece bu organizasyon bile, başlı başına bir hizmet farkı…


Tenekebüs ve yayanvay!

Tenekebüs nedir?
Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı Bursa Ulaşım A.Ş.'nin son model otobüs bolluğu varken… Yıldırım'daki 15 yıllık eski yeşil otobüslerin, halk arasındaki tabiridir.
Yayanvay nedir?
Cumhuriyet Caddesi'ndeki tramvayın yanlış durak planlaması ve istikrarsız seferleri nedeniyle halkın geleneksel ulaşım yöntemidir.




Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.