Hava Durumu

Timsah Arena’ya da fren!

Yazının Giriş Tarihi: 10.07.2012 07:42
Yazının Güncellenme Tarihi: 10.07.2012 07:42
Büyükşehir Belediyesi’nin bir projesine daha, yargı freni geldi. Kaba inşaatıyla artık ortaya çıkan kütlesine rağmen, yeni stadyum işinde de, durdurma çıktı.
Projenin ince işçilik, elektrik ve mekanik işlerini kapsayan 2. etabı, ihalesini kaybeden Bursa merkezli Gintaş firmasının elde ettiği yürütmeyi durdurma kararıyla duracak.
Balıkesir merkezli Kırcal İnşaat’a işi veren Büyükşehir Belediyesi, Kamu İhale Kurumu’nun onayı üzerine de, sözleşme imzalamıştı.
İhaleyi kaybedenlerden Gintaş, yerel yönetime itirazıyla reddedilmiş. İhaleyi onayan Kamu İhale Kurumu’nu Ankara’da yerel mahkemeyle dava eden Gintaş, kendi lehine ara karar çıkmasını sağladı.
Bursa firması, en düşük teklifin tarafı ve hukuken haklı olduğu gerekçesiyle Büyükşehir Belediyesi’nden yargı kararına uymasını ve işi vermesini bekliyor. Kamu İhale Kurumu’nun işleyişine dayandırılarak, ara yürütmeyi durdurmanın da yeterli olduğu savunuluyor.
Büyükşehir Belediyesi’nin, kararı merak edilirken, idari yargı kararı da, yeni stadyum yapım sürecinin durdurulmasını gerektiriyor.
Kırcal İnşaat, yerin kendisine teslim edilmesinden sonra, iş düzeni hazırlığını yapmış ve şantiye binasını da kurmuştu, ancak yürütmeyi durdurma kararı duyumları üzerine, bekleyişe geçtiği öğrenildi. Resmi bilgi alınıncaya kadar de, işe başlanmayacağı kaydedildi.
Bursa gündeminde Timsah Arena olarak konuşulan, ancak resmi olarak Bursa Büyükşehir Belediyesi Stadyumu adını taşıyan projenin 1. kaba inşaat aşaması, Gintaş eliyle yürütülüyor. Yine Gintaş’a dayalı idari yargı süreci nedeniyle 2. etap ara aşamasına başlanamayacak.
Projenin özgünlüğünü ve dikkat çekiciliğini oluşturan Timsah görüntüsü ise, çatı örtü işini kapsayan 3. etap ihalesiyle gerçekleşecek. Aradaki 2. etap ihalesinin yargı frenine rağmen, çatı ve cephe işlerinin yürütülmesine teknik bir engel bulunmadığı da savunuluyor.
Geçen hafta duyurmuştuk.
Büyükşehir Belediyesi’nin Belediye Sarayı projesi de, yargı frenine takılmıştı. Büyükşehir Belediyesi’nin idari kararına göre, bu projeyi tümüyle Gintaş üstlenmişti.
İhaleyi kaybedenlerden Denizli merkezli Aksu İnşaat- Taşlar Yapı, idari itirazının reddi üzerine, Kamu İhale Kurumu’na itiraz etti. İş, kendilerine verildi.
Gintaş’ın yerel idare mahkemeyse itirazıyla yürütmeyi durdurma kararı çıktı. Kamu İhale Kurumu, kararının arkasında durdu ve Danıştay’a üst itirazda bulundu. Hukuki ihtilaf sürerken, “Belediye Sarayı stop!” demiştik.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.