Hava Durumu

Termik tartışma, TBMM’ye vardı!

Yazının Giriş Tarihi: 12.10.2012 09:58
Yazının Güncellenme Tarihi: 12.10.2012 09:58


Üniversite kurulunca…
Akademik öğretim ve koşulları yerine, kalkınma gözüyle bakılıyor.
Bursa’da da, öyle oldu!
Teknik üniversitenin nereye kurulacağı, aylarca çok tartışıldı. Kentin doğusuna veya en doğusuna yapılıp yapılmayacağı konuşuldu ve yarış edildi.
Bursa için…
Benzeri durum, Uludağ’ın ardında var!
Keles ilçesine, termik santral kurulmak isteniyor.
İktidardaki AK Parti’nin bir milletvekili, zengin kömür rezervleri gerekçesiyle projenin ülkeye ve yöreye gerekliliğini dile getiriyor, süreci takip ediyor.
Orhaneli’deki örneğinin ardından…
Türkiye’nin kendi kaynağıyla kendi elektrik enerjisini üretebilmesi vurgulanıyor. Yöredeki işsizlik ve kalkınma sorunlarına karşı, önemli adım gösteriliyor.
Proje, Ovaakça Doğalgaz Kombine Çevrim Santrali’nin sürecindeki gibi, tartışılıyor. Eleştireler de alıyor ve vazgeçme çağrıları yapılıyor.
TBMM yeni açıldı, tartışmaya konu oldu!
Geçen hafta…
MHP Bursa Milletvekili Necati Özensoy ile Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız arasındaki söz düellosuna, CHP Bursa Milletvekili İlhan Demiröz de katıldı.
Özensoy, daha önce benzeri bir projenin ÇED Raporu’ndan dolayı iptal olduğunu anımsatıyor ve Bakan’a, “O günden bugüne ne değişti?” diye soruyordu.
İkna etmeye çalışan Yıldız, “Biz çevreye rağmen değil, ÇED’e rağmen değil, ÇED’le beraber ve çevreyle beraber bu yatırımları gerçekleştireceğiz.” diyordu.
Ardından…
Doğalgazdan üretime değinerek, “Doğalgaz ithalatından şikâyetçi olanlar, 11.5 milyar tonluk kömür rezervimizi göz ardı edemezler. Ben demiyorum ki bunları hoyratça yapalım.” şeklinde konuşuyordu.
Özensoy, “Köyler boşaltılacak Sayın Bakan, köyler boşaltılacak. Hangi çevreden bahsediyorsun?” diye sorarken, Yıldız da, “Biz bunları çevreye rağmen değil, çevreyle beraber yapalım. Tabii ki düzgün yapmamız lazım.” karşılığını veriyordu.
Özensoy’u tek başına bırakmayan Demiröz, Yıldız’a “Köy ortadan kalkıyor.” derken, Keles’e yönelik projenin, yöresel referanduma sunulmasını da gündeme getirdi.
Yıldız, “Tekrar tekrar söylü-yorum, çevreyi yakarak, yıkarak, bozarak biz orada santral yapmayacağız.” görüşünü vurguladı.
Bakan’ın sözlerine karşılık veren Özensoy, “Sayın Bakan, 30 tane köy boşaltılıyor, ben biliyorum projeyi ya!” diye, tepki gösteriyordu.
Keşke…
Türkiye, kömür rezervlerine gösterdiği önem ve önceliği, başta bor olmak üzere elindeki nadide madenlere de gösterse…
 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.