Hava Durumu

Tek başına muhalefet!

Yazının Giriş Tarihi: 07.08.2012 08:41
Yazının Güncellenme Tarihi: 07.08.2012 08:41

Böyle derken…
Sadece ve mutlak eleştiri yokluğunu kastetmiyoruz. Kent gündemini takip ve eşzamanlı değerlendirme göremiyoruz. Yerel ve merkezi iktidarları eleştirmek kadar, ayrıca ülke, kent ve halkların menfaatleri için destek olmak da gerekiyor.
Akademik meslek odaları, ön plana çıkıyor!
Kent içi tramvay hattına, bugün temel atma töreni düzenleniyor. Henüz temeli atılmadan da, dava edilen politikalar arasına girdi.  İnşaat Mühendisleri Odası, davayı açtı.
Medya kurumları ve gazetecilerle istikrarlı iletişim kurmayan muhalif siyasi partiler, dolayısıyla kamuoyu önünde varlık gösteremiyorlar.
Yerel siyasetteki bazı isimler, siyaset kurumlarını omuzluyorlar. Popüler siyasetçiler, kentin gündeminde, medyada sıklıkla boy gösteriyorlar. Bağlı bulundukları siyasi partiler ve politikalarının da, duyurulmalarını sağlıyorlar.
İşte!
Turhan Tayan örneği!
CHP’nin muhalefetliği, bu dönem belediyelerin salonlarında kalıyor. Salon dışına çıkarılamayan muhalefet refleksi, örgütleri tarafından sahaya da taşınamıyor.
Tayan, tek başına muhalefetlik örneğiyle kentin dört yanını, ilçeleri dolaşıyor. CHP’nin kendisi, zaten pek gözükmüyor. Ana muhalefetteki siyasi parti, milletvekiliyle ses yaratıyor.
O, bu kez…
Çöpler arasında!
Havanın sıcaklığı ve etrafı saran kokulara rağmen, Büyükşehir Belediyesi’nin Hamitler Katı Atık Depolama Tesisi’ne girdi.
Son durumu gözlemledi ve değerlendirdi.
Yeni açıklamasıyla eleştirdi!
Söz konusu tesis, yaşanabilir çevre ve çağdaş kent yönetimi gerekçesiyle Büyükşehir Belediyesi’nin DYP’li eski Başkanı merhum Teoman Özalp’in döneminde işletmeye alınmıştı.
Çöpler, zeminine yalıtımlı özel malzeme serilen alana getiriliyor ve örtülüyor. Tayan, DYP’nin il başkanlığından sonra, bu siyasi partinin milletvekilleri arasındaydı.
Yıllar sonra…
Şikâyet ve ihbarlar üzerine tesise gidip inceleyen Tayan, alanın yetersiz kaldığını ve çöplerin zamanında gerekli işlemlerden geçirilmediği için çevre sağlığını tehdit ettiğini açıkladı.
Tayan, çevredeki Geçit, Emek, Hamitler, Bağlarbaşı ve Balat bölgelerinden pis koku ve çevre kirliliği şikâyetleri aldıklarını belirtirken, hizmet edilen ilçe sayısının artmasıyla sorunun büyüdüğünü vurguladı.
Bursa’nın çok önemli ve büyük bir çöp sorunuyla karşı karşıya kaldığını söyleyen Tayan, günde yaklaşık bin 200 ton çöpün boşaltıldığı alanın yetersizliğine değinirken, “Bölge adeta Büyükşehir Belediyesi tarafından gözden çıkarılmış ve vatandaşların şikâyetleri dikkate alınmamaktadır.” diyor.
Çöp kamyonlarını da gündeme getirerek, büyük ölçüde bakımsız ve standart dışı olduklarını söylüyor.  Yollarda seyir halindeyken, etrafa çöplerin saçıldığını ve sıvı atık meydana geldiğine işaret ediyor.
Büyükşehir Belediyesi’nin belki karşı açıklaması olacaktır, her tarafı dolaşan, bilen, karşılaştığıyla sohbet eden ve tanınan Turhan Tayan da, işbaşında…

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.