Hava Durumu

‘Tehlikeli atık’ adresi Nilüfer!

Yazının Giriş Tarihi: 29.02.2016 07:31
Yazının Güncellenme Tarihi: 29.02.2016 07:31
Dün…
Nilüfer Belediyesi’nin, Büyükşehir Belediyesi’nce Kayapa’ya yapmak istediği ‘Katı Atık Depolama’ projesine şiddetle karşı çıktığını yazmıştık.
Öyle ki…
Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey tarafından yapılan açıklamada, “Doğa, zarar görecektir. Çöplerin süzüntüleri suları, Uluabat Gölü, Kayapa Göleti ve Hasanağa Barajı’nı kirletecektir. Hemen yanındaki Kuruçeşme Köyü bitecektir.” deniliyordu.
Böyle konuşurken…
Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’na yapılan çifte başvuruya göre, Kayapa’ya yani Nilüfer’de ayrıca özel sektör tarafından ‘Tehlikeli Atık Depolama’ projeleri kullanılacağını da öğrendik.
İlki…
Bursa Entegre Enerji eliyle ‘Tehlikeli Atık Ara Depolama, Tehlikeli Atık Geri Kazanım, Atıktan Türetilmiş Yakıt Üretim Tesisi’ amaç ve adını taşıyor.
Diğeri…
Atıksan Entegre Atık Yönetimi eliyle ‘Tehlikesiz Atık Toplama Ayırma, Tehlikeli Atık Ara Depolama ve Tehlikeli Atık Geri Kazanım’ amaç ve adını taşıyor.
‘Çevresel Etki Değerlendimesi-ÇED Raporu’ için…
Bursa Entegre Enerji tarafından yapılan başvuruya, ‘Gerekli Değildir’ kararıyla vizesi çıkarken, Atıksan Entegre Atık Yönetimi’ne de aynı görüşün verileceği konuşuluyor.
Dosyalara bakarsak…
Hem mevzuat hem de çevre açısından, ilgili kamu kamu kurum ve kuruluşlarının yürüttükleri kararlar ve esaslar çerçevesinde, teknik koşul ve önlemlerden söz ediliyor.
Süreç işliyor.

Bozbey’den bugün de ‘manyetik’ tepki


Yeni ‘kentsel çöp depolama’ için ilçenin seçilmesine tepkili olan Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, bugün de ‘manyetik zarar’ için konuşacak.
Elekromanyetik alan ölçümlerinin düzenli olarak yürütüldüğü Nilüfer’de, geçen 1 yıla ait veriler, bugün açıklanacak.
Bozbey, GSM operatörlerine ait baz istayonları ve elektrik iletimine ait yüksek gerilim hatlarına ilişkin olarak, yeni sonuçları duyuracak.

Saadet’ten ‘Bonzai’ tepkisi


Saadet Partisi Bursa İl Gençlik Kolları, uyuşturucunun zararlarına tepki çekmek ve uyarmak için ilginç bir basın toplantısı düzenledi.
Açılan pankart üzerindeki “Bonzai içme, Boza iç” mesajıyle ses duyurmak istenirken, yaş ortalamasının düştüğü kötü alışkanlıklara karşı, can kaybı bilançosu vurgulandı.
Gençlere, boza dağıtıldı.

TV dizisindeki defile için 100 bin TL’lik maliyet


Medyaya iletilen bir bildirimde, Show TV’de yayınlanan bir dizinin defile sahnesinin çekimleri için 100 bin TL maliyet vurgulanıyordu.
‘Kış Güneşi’ adlı dizideki defile dakikaları için ünlü mankenlerin, Erol Albayrak’ın tasarımlaryla podyuma çıktıkları belirtilirken, çekimlerin12 saatte tamamlandığı belirtiliyor.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.