Hava Durumu

Suskunluğunu bozdu!

Yazının Giriş Tarihi: 28.11.2012 00:29
Yazının Güncellenme Tarihi: 28.11.2012 00:29

Orhaneli, Keles, Büyükorhan ve Harmancık’tan oluşan, nüfusu küçük, ancak anlamı büyük coğrafyayı temsil ediyor.
Dayanışma, kültür, gelenek, yardımlaşma, ticaret, sosyal hayat… Böylesine çok yönlü bir derneğin kongresi de, geçtiğimiz günlerde ziyadesiyle ses getirdi.
Çünkü…
Sürpriz rekabet vardı!
Kongreye birkaç gün kala adaylığını ilan eden Mustafa Bay, çoğunluğun teveccühüyle Dağ-Der’in yeni dönem genel başkanlığını da üstlenmiş oldu.
AK Parti’nin son dakikada çıkardığı aday olarak fısıldanmıştı. Devlet kurumundaki görevi nedeniyle de özellikle tartışma konusu olan termik santral projesine karşı olup olmayacağı da, tartışılıyordu.
AS TV’de dün akşam Satırbaşı’na konuk ettik. Kongre öncesi, anları ve sonrasındaki söylemleri de anımsatarak, görüşlerini sorduk.
Suskunluğunu bozdu!
Kongreden sonra, kamuoyu önüne ilk kez AS TV aracılığıyla çıktığını vurguluyordu.
Özellikle…
2000’li yıllardan beri, çeşitli görevlerdeki emeği ve çalışmalarıyla Dağ-Der’e emeği bulunan, daha önce de ilk adaylığıyla ön plana çıkan Bay, şimdi yönetimin başına gelmiş oluyor.
Dolayısıyla…
AK Parti’nin; iktidarın yandaşı ve adayı gibi konuşulmasına tepki gösteriyor, geçmişteki emeği ve çalışmalarını sıralıyordu.  Kongrenin, kendisi aleyhine gelişimi için mesnetsiz ve zorlama söylemlerin ortaya atıldığını ifade ediyordu.
Seçimi kaybeden Erkan Aydın’a çalışmaları nedeniyle teşekkür ederken, kongreden sonuç çıkıncaya kadar da, beraber demokrasi fotoğrafı oluşturduklarını belirtiyordu.
Bir siyasi partiyle anılmasına eleştiride bulunan Bay, dağ ilçelerinin geleceği ve Dağ-Der olarak da, yapmaları gerekenler için yönetimiyle kendi üzerlerine düşeni yapma gayretinde olacaklarını anlattı.
Kendi ilçelerinde ve Bursa kentinde yaşayan dağ yöresi halkının, belediyelerin yönetimi ve milletvekilliği için uzun süreli görev alma beklentisini anımsattık.
Beklentilerin gerçekleşebilmesi için sadece Dağ-Der değil, yöre insanına da süreç paydaşlığını önemsiyordu ve “Yöre insanımızı, siyasi partilerde üyelikten gençlik ve kadın kollarına varıncaya kadar, katılımcı ve görevlere talip olabilmesi gerektiğini düşünüyoruz. Siyasi partilerin kendi içerisinden başlayarak, hedefe ulaşılabilmesi için güç birliğini önemsiyoruz.” diyor.
Belediye başkanlığı ve milletvekilliği adaylığı için tüm adayları destekleyen bir politikanın ve eşit mesafenin de altını çizerek, “Bilgisi, birikimi, düşünceleri ve yapacaklarını anlatarak adaylığını ortaya koyan, beklentimizin ve hedefimizin bir parçası olacaktır” şeklinde konuşuyor.
Keles’in bir bölgesine kurulmak istenen ve eski yönetimin eleştirel politika izlediği termik santral projesine de değindik. Devlet kurumundaki görevi itibariyle tutumu ne olacaktı?
Bay, yöre ve insanının çıkarları ve geleceği için gereken tutumun elbette Dağ-Der olarak gösterilebileceğine değiniyor, ancak projeye ilişkin temel ve doğru bilgi ve veriler olmadan, ayrıca paylaşımları yürütülmeden, olası bir karşıtlığı tartışmaya açıyor.
Termik santralın ihalesi bile yapılırken, ülkeye ve topluma katkısından söz edilen yeni bir devlet projesi daha, kent gündemini meşgul ediyordu. Bay, sürece göre gereken açıklama ve adımların atılabileceğini de, özellikle açıklamış oluyordu.
AS TV’deki açıklamaları, bazı meraklılara ithaf olunur.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.