Hava Durumu

Soylu’ya Bursa yolu mu?

Yazının Giriş Tarihi: 11.10.2012 10:23
Yazının Güncellenme Tarihi: 11.10.2012 10:23


Artık…
27 Ekim 2013 süreci işliyor.
Henüz düşüncesi itibariyle geriye sayım başlamıştı. Bursa ve İstanbul’un büyükşehir belediye başkanları, görevlerine devam edebilme arzularını da, ilan etmişlerdi.
Adaylık ve aday adaylığı söylemleri, kulisleri, senar- yoları da, Bursa’da gündemin parçası oldu.
Zaten…
İsimler, konuşuluyordu.
AK Parti, gündemi belirliyor!
Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, kendisine güveni ve ortaya koyduğu gerekçeleriyle yoluna devam ederken, halef söylemleri de söz konusu ediliyor.
AK Parti’de 3 dönemdir milletvekili olanlar, yeniden aday olamayacaklar.
Büyükşehir belediye başkanlığı için Binali Yıldırım’ın İzmir’den adaylığı nasıl konuşuluyor ise, Faruk Çelik’in de Bursa’daki olası adaylığını düşünenler oluyor.
Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar ve Yıldırım Belediye Başkanı Özgen Keskin’in de, Büyükşehir Belediyesi’ne adaylık stratejisi izlediği, artık aşikâr olarak yorumlanıyor.
AK Parti İl Başkanı Sedat Yalçın da, hem milletvekilliği hem de Büyükşehir Belediyesi’ne ismi geçen siyasetçi olarak biliniyor. Merak uyandırıyor.
…Ve!
Kulislerde, farklı ve flaş bir isim var!
AK Parti’ye geçen Demokrat Parti’nin eski genel başkanı Süleyman Soylu’nun, Bursa’da Büyükşehir Belediyesi başkan adayı gösterileceği…
Büyük kongreyle AK Parti’nin genel başkan yardımcılıklarından birine getirilen ve AR-GE’den sorumlu tutulan Soylu için konumu itibariyle Bursa, tuhaf ve hayal gibi geliyor.
Faruk Çelik’in Bursa yerine başka ilden aday yapılacağı ve Bülent Arınç’ın da Bursa’dan aday gösterileceğinin ortaya atılması, nasıl tuhaf ve hayali karşılandıysa…
Siyaset bu!
Hatta…
Soylu’nun da, olası adaylığının gündeme gelmesiyle beraber, “Kadere bak! Önceki dönemde merhum Hikmet Şahin’in Demokrat Parti’ye geçtiğinde kucaklaştığı genel başkanı, yarın bir gün; onun koltuğuna, terk ettiği siyasi partinin mensubu olarak oturması söz konusu oluyor” denilmeye de başlandı.
Yani…
Habercilere, haberi de yazılmış oluyor!
İşlemeye başlayan yerel seçim sürecinde, şu an için tek gerçek var; halen Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe’nin işbaşında bulunması ve yoluna devam etmek istemesi…
 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.