Hava Durumu

Sönmez Ailesi, Türkiye’si için işinin başında

Yazının Giriş Tarihi: 01.08.2016 07:18
Yazının Güncellenme Tarihi: 01.08.2016 07:18
Sönmez Medya tarafından…
Kamuoyuna dün yapılan açıklama, “15 Temmuz gecesi yaşananlar, Türk Milleti’nin iradesine ve demokrasimize yönelik kara bir leke olarak geçmiştir.” cümlesiyle başlıyordu.
15 Temmuz’un gecesiyle….
Dünya, millet gördü.
Ertesi günlerle…
Türkiye’nin geleceği için alınan kararlar ve yürütülen çalışmalar sürerken, millet olarak da, toplumsal katmanlarıyla beraber sorumluluk güçlendi.
Sönmez Medya’nın açıklaması, “Binlerce çalışanıyla uzun yıllar Türk ekonomisine büyük katkılar sağlayan Sönmez Ailesi’nin sahibi olduğu Sönmez Holding’in tüm iştirakleri, dün olduğu gibi bugün ve yarın da üretmeye, laik, demokratik, hukuk devletinin ve milletimizin yanında olmaya devam edecektir.” ifadesine yer veriyordu.
Sönmez Holding Yönetim Kurulu Başkanı Celal Sönmez ile çocukları; Sönmez Holding Yönetim Kurulu’ndan Ali Cem Sönmez, Osman Sönmez ve Cemil Sönmez, İl Emniyet Müdürlüğü’nde bilgilerine başvurulanlar arasındaydılar.
Farklı alanlarda faaliyetleri ve nice hizmetleri bulunan Sönmez Ailesi, hukuk devleti ilkesine sahip bir ülkenin vatandaşları olarak, üzerlerine düşeni de yapmış oldular.
Bugün…
Sönmez Holding olarak, Bursa ve insanına, Türkiye ve insanına hizmetlerini sürdürebilme, daha iyisini yapabilme yolunda, Baba Sönmez ve çocukları işlerinin başında bulunuyor.
Bursa Ticaret ve Sanayi Odası’na da, yıllarca başkanlığıyla hizmet eden Sönmez’in tabi tutulduğu bir hukuki prosedürün süreci, bilgilerine başvurulanların yoğunluğu nedeniyle de birkaç günlük zamanı aldı.
Bu çok kısa süreçle…
Hukuk devleti ilkesiyle bağdaşmayan, düşünce ve ifade özgürlüğüyle ilgisi olmayan yaklaşımları, okuyor ve duyuyorduk.
Cesaret gibi gösterilen ve gözüken, ancak…
Bir cesaret örneği olmayan davranışlar, hukuk ve adalet kavramlarının olağanüstü önemsendiği bir Türkiye’de, hukuksuzluk davranışı anlamına geliyordu.

‘İstemezükçü’ denilen ünlü oda başkanına, ‘tasfiye’ gibi hamle!


Çeşitli gerekçelerle…
Bursa’da devletin proje, imar ve planlama kararlarına itiraz etmesiyle ünlü akademik oda başkanı, şoke oldu.
Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü’nün önemli, deneyimli bürokratlarından Şehir Plancıları Odası Bursa Şubesi Başkanı Füsun Uyanık’a, tayin gündeme getirildi.
Ağrı, Siirt ve Van arasından tercih yapabileceği söylendi. 
Baskı ve yıpratma iddiaları konuşuluyordu. Yeni gelişme, sürgün veya emekli ettirme çağrışım yarattı.
Kamu yararına akademik meslek odasının başkanı olarak, idari, teknik, hukuki ve bilimsel gerekçelere dayalı duruşuyla ‘Demir Lady’ olarak biliniyor.
Valilik tarafından  tartışmalı imar ve planlama kararlarına incelemeler için özel görev verilen güven ve deneyime sahipti.
Kararı, emeklilik!
Devletin ve toplumun doğrularının konuşulduğu şu günlerde, Uyanık’ın emeklilik dilekçesinin işleme konulup konulmayacağı ve işleme konulmasa da, tayin edilmesinden vazgeçirilip geçirilmeyeceği merak ediliyor.
Emekliliği kesinleşirse…
Bursa’da ve sorumluluğunun başında olacak.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.