Hava Durumu

Siyasi partilerde, sıra bu tercihlerde!

Yazının Giriş Tarihi: 09.12.2013 08:09
Yazının Güncellenme Tarihi: 09.12.2013 08:09

Kentler, yeni 5 yılın eşiğinde!
Siyasi partiler, belediye başkan adaylarını ilan ediyorlar. Sıra, belediyelerin üst karar organı durumundaki meclislerde.
Meclis üyeliği, siyasi irade ve belediye başkanının politikasına el kaldırıp indirmekten ibaret değildir. Komisyonlarıyla beraber, bütünsel sorumluluktur.
Bursa gibi önemli, büyük bir kentin belediye meclisleri, yeni 5 yıllık dönemin üyelerini bekliyor.
Meslekleri, siyaset emekleri ve deneyimleri ne olursa olsun; meclis üyeleri, kamusal bir görev ve sorumluluğun sürecinde olacaklardır.
İktidarın denetlenmesi, kentin gündeminin tutulabilmesi, çözümün parçasının olunabilmesi ve özellikle yanlış ve eksiklerin önüne geçilebilmesi için muhalefet sıralarına da önemli iş düşüyor.
Muhalif siyasi parti sıraları, halk ve medyayla düzenli iletişim yürütmelidir. İletişim ve paylaşım, kendi siyasi partisi ve meclis grubu için temel esastır.
Grup sözcülüğü, belediye meclislerini yöneten belediye başkanının konumu kadar da, önemli görevdir.
Devir, iletişim devri!
Grup sözcüleri…
Sadece internet ve elektronik postayla değil, cep telefonları veya tablet bilgisayarından günün gelişmelerini takip edebilmeliler.
Sıcağı sıcağına…
Gündemi elinde tutabilmekle beraber, meclis oturumlarının başında ve sonunda, ayrıca gün içerisinde, kamuoyuna ve medyaya açıklama yapabilmeliler.
Sözün özüyle…
Başka kentte bulunmak veya gazeteleri o gün okuyamamış olmak, artık günümüzdeki iletişim koşullarıyla iletişimsizlik gerekçesi olmuyor.
Yanı sıra…
Muhalif meclis üyeleri ve sözcüleri, demokrasi ve hukuk kaydıyla medyadaki bazı eleştirel düşünce ve gözlemlere tahammülsüzlük içerisinde bulunmamalılar.
Yanı sıra…
Medyayı da taraflı olmakla itham etmek yerine, kendi çalışma ve iletişim politikalarını, tutumlarını gözden geçirmelidirler.
Bu arada…
Siyasi partiler ile belediye meclislerindeki üyeleri, kamusal bir görev ve sorumluluğun bütünselliğini oluşturmaktadırlar.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.