Hava Durumu

Siyasetçilerin, 'itidalli' davranmaları gerekiyor!

Yazının Giriş Tarihi: 16.01.2017 08:15
Yazının Güncellenme Tarihi: 16.01.2017 08:15

Yeni anayasa süreciyle...
TBMM Genel Kurulu, aksiyon filmlerini aratmıyor.
Gerilim, tavan yaptı.
Anayasa Komisyonu'ndan; AK Parti Bursa Millekvekili İsmail Aydın'ın, "Anayasa'nın tüm maddeleri değiştirilebilir, hatta Meclis yeni bir anayasa yapabilir; aksini düşünmek aziz milletimizin vekâletini küçümsemek anlamına gelir" demesi de, ortamı ısıttı.
Hukukçu kimliğiyle...
Teknik açıdan mümkün olabilecek durumu ifade etmeyi düşünse bile, Türkiye Cumhuriyeti'nin temeli gerekçesiyle, 'değiştirilemez' hükmü altına alınan ilk 4 maddesinin özel durumu nedeniyle tepkilerle karşılaştı.
Açıkçası...
TBMM Genel Kurulu'nda yumruk ve tekmelerin konuştuğu, küfürlerin savrulduğu, saksıların atıldığı ve kürsünün kırıldığı süreçte, siyasetin itidalli olması gerekiyor.
İktidar ve muhalefetiyle...
Ortak sorumluluk, sağduyu şart!
Konumuyla...
AK Parti, önem taşıyor.
Haliyle...
Muhalefet de, yasama ve denetim görevini yaparken, iktidardaki AK Parti de, polemiklere neden ve fırsatlar veren olarak yorumlanıyor.
Şehitlerin verildiği, KKTC için müzakerelerin yürütüldüğü ve ekonominin döviz kuru bunalımına girdiği süreçte, TBMM Genel Kurulu'nda AK Parti'li milletvekillerinin gülümsemelerle oy kullanmaları da, tepki topluyor.
Şu da, bir gerçek...
Anayasaya değişiklikler ve neler getireceği de, toplumda tam anlamıyla bilinmiyor ve Recep Tayyip Erdoğan fanatizmi ağır basıyor.

AS TV'de yeni gün 'gündem' farkıyla

Bursa Hakimiyet'in yazarları, müdür ve editörleri, AS TV'de hafta içi her gün saat 11:15'te gündemi değerlendiriyor.
Pazartesi günleri olarak, bugün Editör Canan Deniz'in moderatörlüğünde, Yazı İşleri Müdürü Kemal Göz'le beraber, kent, yurt ve dünya gündemini ele alacağız.
Bursa Hakimiyet farkıyla...

Altepe: "Bursa tarımda şanslı"

Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Bursa'nın yöresel ürün zenginliğiyle tarımda şanslı olduğunu, destek ve teşvik verdiklerini söylüyor.
Üreticilere seslenen Altepe, "Daire başkanlığı ve Tarım AŞ kanalıyla üreticilerimizin bu alanlarda yoğunlaşmalarını tavsiye ediyoruz" diyor.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.