Hava Durumu

Şehir logosunu, Baro tanımıyor!

Yazının Giriş Tarihi: 18.11.2014 08:19
Yazının Güncellenme Tarihi: 18.11.2014 08:19
Bursa Barosu, Valilik tarafından ilan edilen, ancak tartışmalara neden olan ve eleştirilen şehir logosunu tanımayacağını açıkladı.
Kamu kurum ve kuruluşları, sanayi ve ticaret odaları, esnaf odaları ve sivil toplum kuruluşlarına zorunlu kılan genelgeyle “Bu genelge hükümlerine uymayan kurumların yazıları imzalanmayarak, iade edilecektir.” denilmesine bir tepki de, hukukçuların meslek örgütünden gelmiş oldu.
Bursa Barosu Başkanı Ekrem Demiröz tarafından yapılan değerlendirmede, “Böyle dayatmanın, hukukla doğrudan veya dolaylı bağı olamaz. En başta, Türkiye Cumhuriyeti’nin Hukuk Devleti İlkesi’ne aykırıdır.” diye konuştu.
Logoyla ilişkilerinin olamayacağını belirtirken, “Zorunluluk için henüz talep gelmedi ve gelirse, kabul etmeyiz. Valilik’in tavrı, kamusal işleyiş, protokol ve sosyal ilişkiye uyan tavır değildir. Muhatap olmadığımız için logonun üzerinde durmadık ve durmuyoruz.” yorumunda bulunuyor.
Sözlerinin devamı…
Hukukçu refleksiyle oluyor.
“Muhatap edilmek istenmemiz ve yazışmamızın imzalanmayıp iade edilmesi durumunda, hukuki karşılığı neyse Bursa Barosu olarak, gerekeni yaparız.”
Demiröz, muhatap kabul etmedikleri için logoyu fazla konuşmak istemiyor ve “Bizlere, başkalarına, kente dayatmaya hakları yok.” diyerek, noktayı koyuyor.
Dün…
CHP Bursa Milletvekili Turhan Tayan’ın açıklamalarına yer vermiştik.
Logonun kente, yönetim ve sivil toplum katmanlarına dayatıldığını söylüyordu. Bursa Kent Konseyi’ndeki eleştirel eğilime dikkati çekiyordu.
Başbakan Ahmet Davutoğlu ve İçişleri Bakanı Efkan Âlâ tarafından yanıtlanması istemiyle soru önergesi vereceğini açıklıyordu.

BUDO’NUN YARIŞMASINDA, BURSA'YI  “TANITIM” FIRSATI!

Büyükşehir Belediyesi’nin deniz otobüsü işletmeciliği BUDO, her gün bir başka soruyla yürütülen bilgi yarışmasıyla ücretsiz ulaşım hediye ediyor.
Facebook ve Twitter aracılığıyla “Çok bilen, çok gezen” sloganlı uygulama, her gün için 2 kişiye ücretsiz yolculuk yaptırıyor.
Uygulamayı tanıtım fırsatı olarak değerlendiriyoruz. Bu nedenle soruların genel kültür yerine, Bursa’yı konu edinmesini önemsiyoruz.

İlgiye takip edilen yarışmada, Bursa’yı tanıtan, kentin tarihçesini, farklı alanlardaki değerlerini, şahsiyetlerini ve unsurlarını gündeme taşıyan sorulardan oluşsa…
Örneğin…
Bursa’nın 8 bin 500 yıllık tarihini ortaya koyan yeni arkeolojik parkın, Amcabey tiplemesiyle ünlü karikatüristin, kentte üretilen ve kullanılan yerli tramvayın isimlerinin ve Bursaspor’un şampiyon olduğu yılın sorulması gibi…

BÜYÜKŞEHİR'DEN MUHALEFETE  “CEVAP GİBİ” KAMUOYU İLANI!

Büyükşehir Belediyesi, kurumsal internet sitesi üzerinden kamuoyuna yapılan açıklamasıyla hem yönetimsel güvence mesajı hem de muhalif düşüncelere cevap verdi.
Resmi kurum ve kuruluşlara ait mali hesapların, Sayıştay tarafından denetlenmesini öngören uygulamada, son 2 yıl için yapılan denetim ve değerlendirmelerin raporu konu ediliyor.
Büyükşehir Belediyesi’nin 2012 ve 2013 yıllarına ilişkin olarak, “Mali rapor ve tabloların, ufak tefek hata ve eksiklikler hariç, tüm önemli yönleriyle doğru ve güvenilir bilgi içerdiği; gelir, gider ve mallarına ilişkin hesap ve işlemlerinin kanun ve diğer hukuki düzenlemelere uygun olduğu değerlendirilmiştir.” deniliyor.


 
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.