Hava Durumu

Şehir logosu, TBMM’ye taşınıyor!

Yazının Giriş Tarihi: 17.11.2014 07:59
Yazının Güncellenme Tarihi: 17.11.2014 07:59
Bursa Valiliği’nin başkanlığıyla yürütülen Bursa Kültür Turizm ve Tanıtma Birliği’nin çalışma ve sürecine dayalı şehir logosu,  ana muhalefet tarafından tepkiyle karşılandı.
CHP Bursa Milletvekili Turhan Tayan, kamuoyunda tepkiler alan ve son olarak Bursa Kent Konseyi’nde de eleştirilen şehir logosunu TBMM’ye taşıyacak.
Hukukçu olarak…
Valilik’in, logoyu zorunlu kılan yeni genelgeyle “Bu genelge hükümlerine uymayan kurumların yazıları imzalanmayarak, iade edilecektir.” demiş olmasını, şiddetle eleştirdi.
Tepkisi büyük!
Parlamenter olarak…
Üzerine düşeni,  yapacağını söylüyor.
Uyarıda bulunarak, “Genelgenin hukuki dayanağı yoktur. Bu, bir baskı, dayatma, emrivakidir.” diyor.
Bursa Kent Konseyi’ndeki genel eğilime atıfla “Bursa’nın tarihi, kültürel  ve doğal değerleriyle bağlı olmayan bir şehir logosu ve dayatması tespit etmiştir” ifadesini kullandı.
Logonun dayatmasına rağmen, “Kent halkının gönlünde yer almayacaktır.” yorumunda bulunuyor.
Valilik’i, tanıtım ve turizmde asıl figür ve unsurlarla ilgilenmeye çağırarak, “Türk İslam Eserleri Müzesi’ni yıllardır söylüyoruz. Acıklı durum devam ediyor. Tarih, depolarda duruyor.”
Tayan, Başbakan Ahmet Davutoğlu ve İçişleri Bakanı Efkan Âlâ tarafından yanıtlanması istemiyle soru önergesi vereceğini açıkladı.

Valilik’in laleleri konuldu,
“UNESCO” unutuldu!


Bursa Valiliği’nin internet sitesi, ilan edilen şehir logosunun ana teması olan lalelerle bezenirken, kurumsal yeni logo da kullanılıyor.
Sıcağı sıcağına…
Değişiklikler, siteye işlendi.
Turizm başlığıyla…
Kentsel tanıtımda, “UNESCO dünya kültür mirası adayıdır…” deniliyordu, ancak Bursa’nın UNESCO Dünya Kültür Mirası Listesi’nde yer aldığı unutuldu.
Tanıtma ve turizm için adeta çırpınırken, yadırgadık.

Bursa’nın turizminde,
“kamusal” çelişkiler!


Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın Bursa’ya neler yapmadığını ve yapamadığını saysak, yaptıklarıyla kıyaslanamayacak  kadar çoktur.
Dönemin Bakan’ı, kaderiyle başbaşa Türk İslam Eserleri Müzesi’ne el atmak yerine, ziyaret edilen Yeşil Türbe’nin etrafındaki palmiyelere, müdahale etmişti.
Bursa’da Büyükşehir Belediyesi ve Osmangazi Belediyesi, milyonlarca liralık restorasyon projeleri yürütürken…
Bakanlık’nın projeler arasında, Burdur’da Kavaklı Rum Kilisesi, Diyarbakır’da  St. George Kilisesi, Kars’ta Ani Tigran Honents Kilisesi, Amasya’da Tarihi Ermeni Kilisesi ve Karaman’da Çeşmeli Kilise’yi de görüyorduk. 
Turizm icraatında, Ankara’nın çelişkilerini görüyoruz.

Hem aynı soruları tekrar soracak,
hem de  başka yeni soruları olacak!


Tartışmalı şehir logosunu Başbakan Ahmet Davutoğlu’na soracak olan CHP Bursa Milletvekili Turhan Tayan, daha önce sorduklarını kaleme almaya hazırlanıyor.
Kente gelen Davutoğlu’nu sorularla karşılayan Tayan, yıllardır konuşulan Şehir Hastaneleri Kompleksi ve yeni Adalet Sarayı’na neden başlanamadığını, Yüksek Hızlı Tren’in ne zaman hizmete gireceğini sormuştu.
Başbakan, Bursa’da yanıtsız bıraktığı gerekçesiyle…
Yeni soru önergesi verecek olan Tayan, “Aynı soruları yeniden soracağım. Da-yatılan şehir logosunu da, Dağyenice projesini de, Gemlik’teki tartışmalı müdür atamalarını da soracağım.” diye konuşuyor.

 
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.