Hava Durumu

“Seçim” kazanamayan CHP’de, “olağan” canlılık!

Yazının Giriş Tarihi: 08.01.2015 08:27
Yazının Güncellenme Tarihi: 08.01.2015 08:27
Genel seçim süreci olunca…CHP’ye, CHP içerisinden bile, bir başka gözle bakılıyor.
Özellikle…
İç gruplaşmaları, sorunları, ihtilafları ve tuhaflıklarıyla gündeme gelen ve kendi içerisinde kendisini sorgulayan bir CHP, milletvekilliği seçimleri sürecine girilince, farklı görülüyor.
Dün dünde kalıyor, seçim takvimine bakılıyor.
Siyasetin kurumunda görevler almak... Kapsamı ve zümresi kuvvetli sivil toplum örgütü ve şirket yönetmek…Profesör unvanına sahip olmak…
Milletvekilliği ve adaylığı için öncelik ve kazanılmış hak vermeli mi, vermemeli mi?
Türkiye’nin yasama organında yer almak ve bir kentin temsilini yürütebilmek, başlıbaşına bir emek, deneyim ve ufuk gerektiriyor.
Bursa açısından…
CHP’nin eski ve mevcut yönetsel kademelerinden adaylıklar, yerel ve genel seçim başarısızlıkları nedeniyle tartışma konusu oluşturuyor. Daha önce aday gösterilip seçilemeyenler de, tartışma konusu ediliyor.
Daha önce ilk sıradan seçilemeyen bir milletvekili adayının, yeniden adaylık sürecinde camiasına kendisini anlatmak için mektup kaleme aldığını öğrendik.
Ticari hayatını anlatırken, şirketler vurgulanıyor. Sivil toplum örgütleriyle bağlar belirtilirken, Atatürkçü Düşünce ve Alevi derneklerinin özellikle ifade edildiği görülüyor.
Milletvekili adaylığı için önseçim olasılığını da anımsarsak genel merkez kontenjanı kaydıyla, önemli bir ilçede, 4 bine yakın üye kaydı iddiası da dolaşıyor.
Bu arada…
Şu, bir gerçek…
CHP’nin ana muhalefet konumu, yürüttüğü politika ve siyasete değil, AK Parti’ye en güçlü alternatif olarak görülmesinden kaynaklanıyor.
Camiasında küstürülenleri ve dışlanananları, demokrasi normlarıyla birlik ve beraberliğin içerisinde tutamayan, böylelikle de CHP, Bursa ve Türkiye’ye katkısı olacakları kaybeden CHP gerçeği de bulunuyor.  Sürecektir de…

MESLEK ODASI BAŞKANINDAN, CHP'YE “ADAYLIK” ÜYELİĞİ!

TMMOB’a bağlı Makina Mühendisleri Odası Bursa Şubesi Başkanı İbrahim Mart, genel seçim sürecinde CHP’ye üye oldu.
Milletvekili olma arzusu bulunuyor.
İlk ve önemli bir adımla…
Adaylığın düşünüldüğü siyasi partiye üye olmaya karar veren Mart, internet sitesi aracılığıyla başvuruda bulundu. Kaydı da gerçekleştirildi.
Sol çizgideki “Çağdaş Mühendisler” grubu olarak, geçen yıl yapılan kongreyle 3. kez görevine seçildi. Önceki dönemlerle beraber, 5 yıldır yönetim yürütüyor.
Milletvekili adaylığı için…
Meslek odası başkanlarının istifa etme zorunluluğu bulunmuyor, ancak…
Yüksek Seçim Kurulu, belirleyici olacak.
Geçen yıl, yerel seçim süreciyle…
Aakademik, ticaret ve sanayi odalarının başkan ve yönetim kurulu üyelerinin, kamu kurumu niteliğindeki görev tanımıyla istifa etmeleri öngörülmüştü.

NECATİ ŞAHİN, TBMM YOLUNDA…

Necati Şahin…
Bursa’nın genel seçim gündeminde, CHP tarafından milletvekili adayı gösterilmesine kesin gözüyle bakılan en güçlü isim olarak konuşuluyor.
İnşaat Mühen-disleri Odası Bursa Şubesi’nde, farklı dönemlerdeki başkanlık yürütürken, 1990’lardan günümüze Bursa’ya ilişkin düşünceleri, uyarıları, öngörüleri ve önerileriyle biliniyor.
Büyükşehir Belediyesi’ne başkan adayı gösterildi, ancak seçilemese de… Bursa, CHP ve yasama çatısı altında, istifade edilmesi gereken bir isim…
Böyle konuşurken…
İnşaat Mühendisliği Odası’nın faaliyet raporları, medya ve sosyal medya mecrasını dikkate aldık.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.