Hava Durumu

Sağlıkta, dev projeye yasal zorunluluk!

Yazının Giriş Tarihi: 16.11.2015 07:06
Yazının Güncellenme Tarihi: 16.11.2015 07:06
Gündeme ilk gelmesiyle beraber…
Bursa’da 9 yıllık maziye sahip Entegre Sağlık Kampüsü’nün temeli, 7 Haziran’daki genel seçime sayılı günler atılsa da, tartışmalar bitmeyecektir.
Hem idari, hukuki ve teknik hem de yer tercihi tartışmaları nedeniyle sürüncemede kalan proje, Nilüfer’e bağlı Doğanköy’de başlanmıştı, ancak…
Orman arazine ilişkin olarak, eski yer sahibinin davasından söz edilirken, yanı sıra, yeni ilana çıkılan bir durum da, tartışmalardaki yerini aldı.
Projeyi yapabilme açısından…
Önceden yürütülmesi gereken işlemler arasında bulunan Çevresel Etki Değerlendirmesi (ÇED), Bursa’nın sağlık projesi için Çevresel ve Sosyal Etki Değerlendirmesi (ÇSED) olarak yapılması gerekiyor.
Bu nedenle…
Projenin yapımını üstlenen BRS Sağlık Yatırım A.Ş., uygulama alanındaki yerleşim olan Doğanköy’de, halkla buluşma düzenledi.
Yayınlanan ilanla…
Doğanköy Düğün Salonu’nda, 25 Kasım 2015 tarihinde saat 14:00’te düzenlenecek halk toplantısıyla projenin bilgilendirilmesi yapılacak.
Yasal olarak yapılması gereken genel çalışmanın nihai sonucu belirsiz ve halkın da görüş ve önerilerinin alınması öngörülüyor.
Branş hastanelerine yer verilen proje, 1055 yataklı genel, 200 yataklı fizik tedavi ve rehabilitasyon ve 100 yataklı yüksek güvenlikli adli psikiyatri olmak üzere, toplam 1355 yataklı ‘bölgesel sağlık merkezi’ olma özelliğini taşıyor.

***

Hangi ‘tarih’ doğru

Bursa Entegre Sağlık Kampüsü’nün temeli atıldı, ancak yapımı devam edecek mi? 
Yapımı devam ederse…
Ne zaman hizmete girecek?
Temel atma töreninde, açılış için 29 Ekim 2017 tarihi verildi.
Süreli imtiyaza dayalı olarak…
Yapımı üstlenen Rönenas Sağlık Yatırım’ın kurumsal internet sitesinde ise, 2019 yılı belirtiliyor ve farklı tarihler, soru işareti oluşturuyor.

***

Bakan’dan ‘öz-el’ mesaj

Yıldırım Belediyesi’nin eski başkanı Özgen Keskin’in eşiyle işleteceği Öz-El Yaşlı Konuk Evi’nin açılışı, törenle yapılmıştı. 
Sağlık Bakanı Dr. Mehmet Müezzinoğlu, ömrün uzadığını ve mekanların önemsendiğini ifade ederek, “Bu tür sosyal projelere önümüzdeki süreçte çok yaygın bir şekilde ihtiyaç olacak” diyor.

***

Nilüfer Belediyesi’yle hayata ‘engel’ yok

Nilüfer Belediyesi’nin Bizim Ev Engelliler Sosyal Yaşam Destek Merkezi’nin 4. yıldönümü, engelli birey ve aileleriyle beraber, coşkulu programla kutlandı.



Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.