Hava Durumu

Sağlıkta, Bursa’ya dev hamle!

Yazının Giriş Tarihi: 04.02.2016 08:15
Yazının Güncellenme Tarihi: 04.02.2016 08:15
Büyükşehir Belediyesi’nin, yıllardır kentin en merkezinde sürüncemede kalan kıymetli arsası, özel sektörün dev sağlık hamlesiyle çözüme kavuştu.
Fevzi Çakmak Caddesi’nde belediye sarayı yapılmasından vazgeçilen ve satışı da yapılamayan yer, ‘yap-işlet-devret’ yöntemiyle Vatan Hastaneleri Grubu’nun elindeydi, ancak…
‘Alman Hastanesi’ adıyla gerçekleştirilmek istenen yatırımda, kaba inşaat tamamlanmasına rağmen, öylece kalmıştı.
Proje, askıdaydı.
İşletmeci grubun sahibi Azmi Ofluoğlu, ‘Universal Grup’ çatısıyla birleştirdiği hastanelerini, geçen yıl İzmirli bir büyük sağlık işletmecisine devretmişti.
Bursa’daki yatırım ise, Ofluoğlu’nun eşinin sahibi olduğu As Bodrum Özel Sağlık Hizmetleri’ne ait ve elden çıkarılması için görüşmeler yürütülüyordu.
Son durumla…
Bursa’da da faaliyetleri bulunan hastaneler zinciri Medical Park, özellikle Güney Marmara’nın merkezi durumundaki kentte büyümek için yatırımı yatırımı devraldı.
Medical, As Bodrum’un, projeyi geciktirdiği için yerel yönetime ödemesi gereken ve biriken ciddi tutarlı cezai ödeme borcunu da üstlendi.
Bu doğrultuda…
Büyükşehir Belediyesi’ne 23.5 milyon TL tutarında ödeme sağlanırken, hastaneye dönüşümün, yaz aylarında tamamlanması hedefleniyor.
Yeni hastanedeki faaliyetini, 225 yataklı olarak öngören Medical Park, yoğun bakım ünitelerine de önem vermeyi planlıyor.

Plancılara, ‘Uyanık’ başkan adayı

Şehir Plancıları Odası’nın kongresi, 6-7 Şubat’ta.
Önceki dönemin başkanı Füsun Uyanık, Başkan Hakan Karademir’in de yönetiminde yer alacağı aday listesiyle dönüş çalışması yürütüyor.
Uyanık, kentleşme ve toplum için “Meslek odamıza, birincil görev ve sorumluluk düşüyor. Bursa’nın doğrularını, bilim ve hukukla konuşmak ve üzerimize düşeni yapmak için adayız” diyor.

Dündar’a,‘Soydaş’ övgüsü

BAL-GÖÇ Genel Başkanı  Doç. Dr. Yüksel Özkan, Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar’ı ziyaretinde, Balkanlar’a hizmeti övdü.
Özkan, hizmetlerin Bursa’yla sınırlı kalmadığından söz ederek, “Bu güzel çalışmalarınızdan dolayı teşekkür ediyorum” diyordu.

Ödüllü belediye şirketi, AS TV ekranlarında

Büyükşehir Belediyesi’nin, sosyal tesis işletmeciliğinde, uluslararası ve ulusal takdir ve ödüllere sahip şirketi BURFAŞ, AS TV ekranlarında konuşulacak.
BURFAŞ Genel Müdürü Muhammet Gümüşsoy, bugün saat 20:30’da canlı yayınla ‘Kent ve Vizyon’ buluşmasının konuğu oluyor.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.