Hava Durumu

Rize’yi, Bursa’ya taşıdılar!

Yazının Giriş Tarihi: 13.03.2016 08:21
Yazının Güncellenme Tarihi: 13.03.2016 08:21
Atatürk Kongre Kültür Merkezi’nde düzenlenen Rize Tanıtım Günleri, Türkiye’nin de Bursa’nın da insan ve kültürel zenginliğini gözler önüne seriyor.
Bugün…
Son gün.
Kaçırmayın.
Açıkçası…
Bursa’da, farklı hemşeri derneklerinin organizasyonları yapılıyor, ancak Rize’ninki, ince detaylarıyla deneyimli ve dikkati çekeni oldu.
Hem düzen, hem görsellik, hem stantlar ve unsurları hem de görevleri başında bu yörenin insanlarıyla yöresel kıyafetlerle Rize, Bursa’daydı.
Karadeniz’den Bursa’ya taşınan yöresel tarım ve gıda ürünleriyle farklı lezzetler, günlük eşyalar, süs eşyaları ve çeşitli diğer hediyelikler alınabiliyordu.
Yöresel ezgi aracı; tulumla canlanan, Bursa’daki Rizeliler başta olmak üzere, halkla beraber ortaya dökülen horon, bir başka ahenk katıyordu.
Tarihi ve doğal özellikleri ortaya koyan dekor uygulamaları, broşürler ve görünümleriyle de sempatik yayla evi maketleri, Bursa’nn halkına hatıralar anlamına geliyor.
Organizasyon sürecine katkıları Devlet Hastanesi’nin eski yöneticisi Dr. Mete Ekşioğlu’nun önceden olacağını söylediğini yaşadık.
Güzel organizasyon!
Bursa Rizeliler Kültür ve Yardımlaşma Derneği Başkanı Hızır Ofluoğlu da, kentin tanıtılması ve Bursa’ya davet için emeğin karşılığını, beğeni ve övgülerle almış oluyordu.
Böyle konuşurken…
Büyükşehir Belediyesi’ne ait Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi’nin kenti içi önemi ve rolü, Rize’nin organizasyonuyla yeniden ve daha iyi anlaşıldı.

Turizmde ‘Arap’ stratejisi

Bursa Medikal ve Sağlık Turizmi Forumu’nun bu yılki buluşması,15 Mart’ta  yapılacak. Ve termal kent olarak, yol haritası da yeniden ele alınacak.
Valilik, Büyükşehir Belediyesi, Bursa Ticaret ve Sanayi Odası ile Bursa Eskişehir Bilecik Kalkınma Ajansı’nın (BEBKA) işbirliğindeki yeni buluşmaya, Arap Turizm Örgütü Başkanı Dr. Bandar Fahad al Fehaid da katılacak.

Turizmde müzelerin önemi

Yerli turizm gelişirken…
Ankara’daki tur operatörünün organizasyonuyla Bursa’nın müzeleri ve lezzetleri için tur düzenlendiğini görüyorduk.
Türk İslam Eserleri Müzesi, Yeşil Külliyesi, Hünkar Köşkü, Anadolu Arabaları Müzesi, Karagöz Müzesi, Merinos Tekstil ve Sanayi Müzesi, Göç Müzesi, Muradiye Külliyesi, Hüsnü Züber Evi.
Aslında, sayıyı artırmak mümkün.

‘Bilim’ şenliğine, gönüllü daveti

Büyükşehir Belediyesi Bursa Bilim ve Teknoloji Merkezi’nin geleneksel bilim şenliği, bu yıl 6-8 Mayıs 2016’da yapılacak.
Görev almak ve böylelikle bilimin merkezinde, deneyim ve heyecanı daha bir başka ve ayrıcalıklı yaşamak isteyen üniversiteli gençlere gönüllülük çağrısı yapıldı.
Başvurular, 24 Mart’a kadar.

 
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.