Hava Durumu

“Recep Başkanımız, ağabeyimizdir...”

Yazının Giriş Tarihi: 18.07.2012 23:38
Yazının Güncellenme Tarihi: 18.07.2012 23:38

Geçmişe yolculuktan sonra, Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar’la sohbet ettik. Bu kez de, geleceği konuştuk; belediyesini, ilçesini ve kendisini...

Büyükşehir Belediyesi’ne başkan aday adaylığı konuşuluyor. Bursa Hakimiyet yazarları olarak, AS TV’de gündem oluşturan bu durumu, söylentiyi, iddiayı değerlendirdi.
Yerel seçimlere, normal akışıyla 2 yıldan az süre kalırken, “Evet, aday adayıyım” demiyor, ancak kapıları da, tamamen kapatmıyor.
Değerlendirmesine, “Büyükşehir Belediyesi’nin başkan aday adaylığına söz edilmiş olmam, bunu duyan bir belediye başkanı için hoş gelebilir, ancak Osmangazi ilçesinin belediye başkanıyım ve görevimin gereğiyle çalışmaya devam ediyorum.” diye başlıyor.
Sözlerinin devamında, Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe’yle kronik uyum sorunu ve görüş ayrılığı yaşamadığını vurguluyor, “Recep Başkanımız, ağabeyimizdir.“ diyor.
Kendisi için hoş, gurur verici olsa da, “Gıyabımda böyle düşünceyle anılırken ve ortaya atılırken, AK Parti’de sorun yaratma ve provokasyon düşüncesi olasılığı da, akıllara gelebiliyor. Söyleyen kişi ve çevreler de önemlidir.” görüşünü paylaşıyor.
Belediye başkan adaylıklarında son sözün kimde olduğuna, “AK Parti Genel Merkezi, nihai kararı verecek olandır.” yanıtını verdi.
Görevine başlarken, 90 milyon TL dolayında borç devraldığını açıklamıştı, “Bugün, borcumuz yok” diyebiliyor.
Yoğun ve performanslı bir çalışma programı yürütüldüğünü belirtiyor. İlk 3 yılında, 60 milyon TL dolayındaki kamulaştırmaya işaret ediyor.
İcraata eleştirel davranan bazı çevreleri de hayretle karşılıyor ve “Hep eleştiriliyoruz.” tepkisini paylaşıyor.
Osmangazi Belediyesi, tarihi ve kültürel miras politikasıyla kentin turizm hedeflerine ciddi katkıda bulunurken, büyük bir projeye daha başlanacağını öğrendik.
İstanbul’da, fethi tasvir eden “İstanbul 1453” panorama müze projesinin benzerini, ilk Osmanlı başkenti olarak, “Beylikten İmparatorluğa…” adıyla kuracaklarını açıkladı.
Dündar, çalışmalara başladıklarını söylüyor. Kamberler Parkı’nın yanında, 8 milyon TL harcamayla 100 dairelik kamulaştırmayla yerin elde edildiğini söyledi. Tanınmış tarih uzmanlarının görevde olduğunu da, süreci açısından vurguluyordu.

 

Büyükşehir farkı!

Büyükşehir Belediyesi, bu yıl daha da zengin, nitelikli Ramazan programı duyurdu. Bağlı kuruluşlarından Bursa Kültür A.Ş. aracılığıyla yürütülecek etkinlikler, Merinos Parkı’nda halkla buluşacak.
Başkan Recep Altepe’nin dün basın toplantısında da vurguladığı gibi, geleneksel kültürün var olması ve yaşatılmasında, Ramazan ayının çok özel bir yeri var.
Geleneksel olarak, Temaşa-i Ramazan adıyla duyurulan bu yılın Ramazan programı, yerli ve yabancı isimlerin, grupların kentliyle buluşmasını sağlayacak.
Yardımlaşma olgusuyla 7 ilçede toplam 25 bin aileye erzak dağıtılacak. Fevzi Çakmak Caddesi’ndeki otoparkta, aşeviyle her gün 4 bin kentli, Emirsultan Meydanı’nda da her gün 500 kentliyle iftar buluşması olacak.
 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.