Hava Durumu

Raylı gündemde sürpriz görüşme…

Yazının Giriş Tarihi: 22.08.2013 08:34
Yazının Güncellenme Tarihi: 22.08.2013 08:34

Bursa’da, tramvay konuşuluyor. Tarihi kent merkezi ve yakın çevresinin etrafı, tramvay uygulaması için demir yoluyla çevrildi ve ilk araç da dolaşıyor.
Bursa’da özel sektör eliyle üretilen ilk aracın kendi test sürüşleriyle beraber, ayrıca hattın bütünlüğü de deneniyor.
Artık…
Yolculu seferlere gün sayılıyor.
Otobüslerle mümkün olamayan, ücretlendirmede dolmuşların çift ve taksilerin kilometre hesabıyla ücret uyguladığı hat, 50 kuruşa…
İnşaat Mühendisleri Odası Bursa Şubesi Başkanı Necati Şahin’den, hem tepki ve itirazların hem de dava sürecinin devam ettiğini duyuyorduk.
Büyükşehir Belediyesi Başkan Danışmanı Mehmet Taha Aydın’la test sürüşü sırasında, bu sütunlar aracılığıyla Şahin’e bir mesaj ulaştırılmıştı.
Test sürüşlerine davet edilmişti.
Şahin’e görüşünü sorduğumuzda, “Büyükşehir Belediyesi’nin, projeyle ilgili karar süreci ve uygulama yöntemine itirazımız var. Hukuki ve bilimsel planlama yapılmadığı gibi, ayrıca ihale süreci de, sıkıntılı ve sorunludur.” diyordu.
Yerli tramvay aracı ve adı olan İpekböceği’yle Başkan Recep Altepe ve Mehmet Taya Aydın’ın, kendi reklamlarını yapmakla itham ediyor.
Tramvay hattı uygulamasının, Bursa Ana Ulaşım Planı tamamlanmadan başlatıldığını ve içerisine de iliştirildiğinden söz ediyordu.
Bursa Ana Ulaşım Planı’nın da, bitmiş olmasına rağmen, henüz resmiyet kazanmadığını da belirtiyor ve tepkisine odaklanıyor.
Şahin, yerli araç üretimi ve test sürüşleriyle gündeme gelen danışmanın davetine, belki de hiç kabul göstermeyeceği anlaşılıyor.
 “Projenin planlaması kadar, uygulaması da sıkıntı ve sorun teşkil edecektir. Yaşanınca anlaşılacak. Test sürüşleriyle de gündeme gelen başkan danışmanı da, öncelikle kendisini testten geçirmelidir” yorumunda bulunuyor.

Farklı olmak için “fark” oluşturmak…

Türkiye’nin temel eğitim sisteminde, sıklıkla değişiklikler oluyor. Bir ülkenin ve halkının geleceği açısından, eğitim, büyük önem taşıyor.
Eğitim; ders çalışmak, geçer not olabilmek ve mezuniyet belgesini alabilmekten ibaret mi? Yanıt; “Hayır” olup, öyle düşünülmemesi gerektiği konuşuluyor, Özel Çakır Eğitim Kurumları Genel Müdürü Cem Çakır’ın dün düzenlediği basın toplantısıyla da, önemli düşünce ve mesajlar paylaşıldı.
Öncelikle…
Basın daveti, kurumsal olarak, “farklı” olabilmeyi ve “fark” yaratabilmeyi ortaya koyuyor. Ve Bursa adına, önemli bir gelişmenin duyurulmasını amaçlıyordu.
Kurumsal çatı altında yer alan Özel Çakır İlkokulu, yürütülen Uluslararası Bakalorya Organizasyonu İlk Yıllar Programı (PYP) yetkilendirme sürecini başarıyla tamamlamıştı.
Artık…
Bursa’da, IB İlk Yıllar Programı’nı uygulamaya yetkilendirilen ilk ve bugün itibariyle tek ilkokul olduğu açıklandı.
Ayrıca…
Temel eğitim açısından, önemli mesajlar paylaşıldı. Çakır, Türkiye’de temel eğitim uygulamasının, eğitim= sınav olmaktan çıkması gerektiğini belirtiyor ve özellikle de “insan” yetiştirebilme kavramını vurguluyor.
Kurumsal ilke ve bakış açısı anlatılıyor. Davranış, konuşma, ahlak, dürüstlük, iletişim, dostluk, kardeşlik, paylaşım, yönetim ve başarı gibi, insani olgular açısından, “Hayata, öncelikle insan hazırlıyoruz.” diyor.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.