Hava Durumu

Otomotiv kentine, Başbakan müjdesi!

Yazının Giriş Tarihi: 09.01.2013 01:16
Yazının Güncellenme Tarihi: 09.01.2013 01:16

Bursa, Türk Standartları Enstitüsü’nce (TSE) kurulacak Otomotiv Test Merkezi’ne ev sahipliği beklentisinde, mutlu sona ulaştı.
Proje için…
Yenişehir ilçesindeki 2 bin 600 dönüm yerin mera niteliğinin kaldırılması ve tahsisi, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından onaylandı.
Yer, Milli Emlak Müdürlüğü’ne tescil edilmiş ve projenin önü açılmış oluyor. Onayla beraber, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’nın ilgili yazısı da, il müdürüne elden verildi.
Hem otomotiv merkezi olması hem de arzulu ve ısrarlı süreç yönetimiyle projeye en güçlü adaylığını yürüten Bursa, tek ses olmuştu.
Müjdeyi veren AK Parti İl Başkanı Sedat Yalçın, Türk Standartları Enstitüsü’nün uygulamaya geçebileceğini söyledi.
Bursa’nın pek çok açıdan önemli ve öncelikli kent olduğunu belirten Yalçın, siyasi irade olarak da, beklentiler ve çözümler için gerekli hassasiyeti ve süreci yürüttüklerini vurguluyor.
Otomotiv Test Merkezi’nin Bursa’ya önemini ifade ederek, “Dünyaca ünlü taşıt firmalarıyla Türkiye’nin Detroit’i Bursa, sektörün tüm unsurlarını barındırıyor. Otomotiv Test Merkezi’ne sahip olmamız, sektörü, konumumuzu ve ilimizi daha da yukarılara taşımış olacak.” diyor.
Ayrıca…
Projenin, Yenişehir Havalimanı’na da olumlu etki yapacağını ifade ederek, “AR-GE çalışmaları için TOFAŞ ve Renault gibi yabancı firmaların yabancı mühendisleri ve diğer çalışanlarının görev alması da söz konusu olacaktır. Bu durum, Yenişehir Havalimanı’nı canlandıracak bir nedendir.” diye konuştu.
Yöredeki köylülerin kaygılarına da işaret eden Yalçın, “Hayvancılık koşullarının yürütülmesine ilişkin olarak, bir özel çalışmamız var. Planlama süreciyle sonuca ulaştıracağız.” dedi ve yüreklere su serpti.
Vali Şahabbetin Harput’un da önemsediği Otomotiv Test Merkezi, önceki gün Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç’ın basın toplantısında da gündeme gelmişti.
Arınç, AK Parti’nin genel seçim döneminde Bursa’ya açıkladığı 100 projenin seyrini anlatırken, fiilen 160 yürütüldüğünü ifade etmişti. Otomotiv Test Merkezi’ne de değinerek, “Bu da, söylediklerimiz arasında yoktu. Gündeme geldi, olacaktır.” demişti.
Projenin, 150 milyon ABD Doları yatırımla 3 yılda kurulacağı ve 800 kişiye istihdam yaratacağından söz ediliyor.
Ar- Ge Merkezi’nin de yer alacağı tesis, Türkiye’nin bu alandaki 20 milyon Euro dolayındaki kaynağının ülkede kalmasını sağlayacak. Yurt dışından da, yabancı modellerin testleri gündeme gelebilecek.
Son söz…
Bursa kazandı!

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.