Hava Durumu

Otogara ‘havalimanı’ güvenliği!

Yazının Giriş Tarihi: 12.04.2016 07:19
Yazının Güncellenme Tarihi: 12.04.2016 07:19
Terör örgütlerinin, kitlesel boyut ve provokasyon için yöntem değiştirmesi, olağanüstü güvenlik önlemleri uygulatıyor.
Bombalı paket ve çanta veya canlı bomba eylemleri, halkın topluca bulundukları başlıca yerleri acilen gündeme getirmişti.
Bursa, ‘huzur kenti’ olarak konuşuluyor, ancak devletin güvenlik politikası nedeniyle bir başka önlem de, Şehirlerarası Otobüs Terminali’ne getiriliyor.
Valilik’in isteğiyle…
Havalimanı modeli olacak.
Girişler, belirlenecek tek ana kapıdan yapılacak. Peronlara geçişler, ancak belirlenecek diğer ana kapıdan geçilmesiyle mümkün olacak.
Söz konusu ana kapılarda, hem üst araması yapılacak hem de kurulacak X-ray cihazlarıyla da bavul ve çantaların içerisine bakılacak.
Diğer kapılarda, sadece üst aranacak, ancak bavul ve çanta gibi taşınan unsurlarla beraber, artık geçişe izin verilmeyecek.
Otogar’ın etrafından kontrolsüz geçişlerin yapılmaması için de, etrafın tellerle çevrileceği düzenlemeyi de gerçekleştirecek.
Farklı ulaşım hizmetleri ve sivil taşıtlara gelindiğinde, artık açık otopark da dahil olmak üzere, kontrolsüz giriş dönemi kapanıyor.
Özel güvenlik, artırılacak.
Hizmetin kaliteli ve güvenli yürütülebilmesi için zaten temkinli davranan BURULAŞ,  Valilik’in uyarısıyla da yeni önlemleri uygulayacak.

‘Kestel’ peronları Emniyet’te


Şehirlerarası Otobüs Terminali’nde, sıkı güvenlik hazırlığı yapılırken, Kestel’deki yeni ‘bölge peronu’ uygulaması, güvenlik zafiyeti görülüyor.
Çevre ilçeler için kurulan BursaRay’la bağlantı aktartarma istasyonu, şehirlerarası otobüsler tarafından ısrar ve çabayla kullanılmak isteniyor.
Polise bildirim yapılırken, alt mahalleler ve diğer bazı ilçe merkezlerinin yakınlarındaki gayriresmi iniş ve biniş noktaları da, sıkıntı yaratıyor.

CHP’de Çohan disipline


CHP Osmangazi’de, soru işaretlerine neden olan ve sonucu merak edilen bir süreç, yürütülen çalışma doğrultusunda, tartışma konusu ediliyor.
Önceki ilçe başkanı Recep Çohan,  tedbirli olarak ‘disiplin kurulu’ sürecine alındı.
İlçe belediye meclisinde, komisyonlara adayların belirlendiği grup toplantısında, oy kullandırılmadığını duyduk.
Gözler, il yönetiminde!
Bu arada…
İsmet Karaca’nın başkanlığındaki ilçe örgütünün dayanışma gecesi, 13 Nisan’da yapılacak.

Hizmet-İş Sendikası’ndan sözleşmeye ‘imza’ rekoru


Sağduyulu politika, karar ve sözleşmeleriyle bilinen Hak-İş’e bağlı Hizmet-İş Sendikası Bursa Şubesi, bugün 3 belediyenin işçilerine mutluluk yaşatacak.
Yıldırım’da sabah 08:30, Osmangazi’de saat 11:00 ve Gürsu’da saat 15:00’te, yeni dönemin toplu iş 
sözleşmeleri imzalanacak.

 
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.