Hava Durumu

Osmangazi: “Kentsel dönüşüm bizim işimiz”

Yazının Giriş Tarihi: 18.11.2016 05:14
Yazının Güncellenme Tarihi: 18.11.2016 05:14
Yapı projeleri üreticileri ile gayrimenkul yatırımcılarını İstanbul’da buluşturan CNR Emlak Yatırım Projeleri ve Finansmanı Fuarı’nda, Osmangazi Belediyesi de vardı.
Emlak sektörünü tetikleyen ve canlandıran kentsel dönüşüm, fuarın da başlıca ve en önemli bir teması olarak gündeme oturuyordu.
Deprem riskiyle....
Öncelikle ve daha çok konuşulan İstanbul’un ağırlığını görebilmek yerine, Bursa’nın, en büyük ilçesiyle birincil   yer edinebilmesi, dikkati çekiyordu.
Osmangazi Belediyesi, en başta Soğanlı Kentsel Dönüşüm Projesi’ni gündeme taşırken, fiilen uygulamasına  geçilmesiyle de, ilgi odağı oluyordu.
Projeye ait devasa maketiyle kendi standını güçlendiren belediye, inşaatların devam etmesiyle de yapılacak olanı değil, yapılanı anlatıyordu.
Kullanılan genel slogan...
“Kentsel dönüşüm, bizim işimiz!”
Türkiye’nin ve dünyanın önde gelen gayrimenkul yatırımcılarını konuk etmeye başlayan fuarda, Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar’ın bir panele katılımı da gerçekleşti.
Dündar, ‘Kentsel Dönüşümde Yeni Çözümler ve Trendler’ konulu panelde, belediyesinin dönüşüme ilişkin projelerinin tanıtımını da sağladı.
Yol haritasının bilimsel altyapısına önemle dikkati çekerek, “Belediye başkanlığımın ilk döneminde master plan çalışması yaptık. Bu çalışma ile gerek kentsel dönüşüm gerekse  kentsel gelişim konularında çalışmalar yürüteceğimiz alanların tespitini yaptık” diyordu.

Uyanık artı sivil hayatta

Şehir Plancıları Odası Bursa Şubesi’nin eski başkanı Füsun Uyanık, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Bursa İl Müdürlüğü’nden emekliye ayrıldı.
Resmi kurumların karar ve projelerine, özel sektörün projelerine davalarla adından söz ettiren Uyanık, ‘Demir Lady’ olarak anılıyordu.
Hayatının yeni dönemi için “Bursa’nın gündemini takip etmeye devam edeceğim.” diye konuşuyor.

Doruk Tıp’ta ‘prematüre’ bebek günü

Dünya Prematüre Bebekler Günü’nde etkinlik düzenleyen Doruk Sağlık Grubu, 10 aylığa ulaşan beşizler’le yeniden gündeme geldi.
Erken doğumla 1 yılda %60 oranla 450 bebeğin dünyaya geldiğine dikkat çekti. Bu doğumların kapsamında, 25 ikiz  ve 7 üçüz de, dünyaya gözlerini açtı.

Çevre ve Şehircilik’ten Bursa’da çevreci buluşma

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, yaşanabilir çevre ve geri dönüşüm bilinçlendirmeleri için seminer buluşmaları başlatıyor.
İlk olarak, Bursa’da, bugün ilgili kuruluş ve sivil toplum örgütleriyle bir araya gelinecek ve stantlar yer alacak. Müsteşar Yardımcısı Refik Tuzcuoğlu da katılacak.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.