Hava Durumu

Osmangazi’de, yaşanabilir kent tarihi yazılıyor

Yazının Giriş Tarihi: 25.02.2016 08:25
Yazının Güncellenme Tarihi: 25.02.2016 08:25
Anadolu’dan göç edenlere umut, işsizlere iş veren Bursa, hızla büyüyen kent olabilmenin bedelini bu yüzyılın eşiğindeyken ödemeye başladı.
Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, hem yeni hem de yeniden planlama çalışmalarını tanıtmak için gazetecilerle tur gerçekleştirdi.
İstikamet, ‘Hamitler-Yunuseli-Güneştepe’ üçgeni olurken, planlı, yeni gelişimiyle Nilüfer’i andıran bir başka Osmangazi’yi görüyorduk.
Kaçak yapılaşmadan muhafaza edilmesi başarılan bölgede, hem yerel yönetimin hizmetleri hem de yaratıcı ve albeni mimari projeleriyle bir kent yükseliyor.
Demek ki…
İstenince, oluyor!
Yeni planlamaya göre…
Çeyrek milyon nüfusu barındıracak yeni yerleşimin sürecinde,100 bin dolayında kişinin artık iskan durumuna geldiğiniden söz ediyor.
Önceden planlama sayesinde…
Yol, park, yeşil alan, otopark ve pazaryeri gibi temel ve başlıca kamusal hizmet uygulamalarının, yüksek kamulaştırma maliyeti olmadan, hibe ve düşük tutarla elde edilebildiğine işaret ediyor.
Kente ve ulaşıma soluk aldıran süreçte, sadece geçen yıl 15 milyon TL tutarında asfalt yapıldığını ve Recep Tayyip Erdoğan Bulvarı’nın 12 milyon TL maliyetle elde edildiğini vurguluyor.
Gezinin son durağıdaki öğle yemeği buluşmasıyla Dündar, “Bir gün, herkes Osmangazi’de yaşamak  isteyecek” iddiasını da, ortaya koyuyordu.

Başkan Dündar, Avrupa’ya göçü anlatacak

Göç denilince…
Türkiye olarak, önceleri Anadolu’nun başka kentlerinden büyük kentlere göçü konuşurken, geçen yıl itibarıyla Suriye’den olan dış göç ön plana çıktı.
‘Avrupa Konseyi Yerel ve Bölgesel Yönetimler’ organizasyonu, 22 Mart’ta ‘Göç’ temasıyla buluşma gerçekleştiriyor.
Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar’ın konuşması, Türkiye için de önemli önem taşırken, notlar edinilmesini sağlayacaktır.

‘Kırmızı’ lamba kaosu

Hakikaten…
İnanılır, gibi değil.
Çekirge Devlet Hastanesi’nin köşesindeki sinyalizasyon, haftalardır çalışmadığı için haftalardır trafik kaosu yaşanıyor.
Trafikte, kural ve saygıyı gözardı edenlerin önemli bir oranda olduğunu, otobüsle ulaşımın yine çoğunluk taşıdığını dikkate alırsak, oradaki durum, neden devam ediyor?

Nilüfer’deki bu konsere, ‘mama’ bağışıyla girilecek

Nilüfer Belediyesi, sokak hayvanlarına sahip çıkabilme bilinci için özel bir etkinlik düzenleyeceğini duyurdu.
Basın Kültür Sarayı’nda 26 Şubat’ta düzenlenecek konsere katılmak, girişte kedi ve köpek maması almak ve bağışlamakla mümkün olacak.


 
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.