Hava Durumu

Osmangazi’de kentsel güzellikle ‘fetih’ koşusu!

Yazının Giriş Tarihi: 18.04.2016 07:29
Yazının Güncellenme Tarihi: 18.04.2016 07:29
Bursa’nın tarihsel kent güzellikleri, Osmangazi Belediyesi’nin Uluslararası Tarihi Kent Koşusu Yarı Maratonu ve Tarihi Kent Halk Koşusu’yla ekranlardaydı.
TRT Spor’u açanlar, Osmanlı’nın sivil, dini ve sosyal yapılarını tanıyabilmenin ve adeta dolaşabilmenin fırsatını buldular.
Güzel tanıtım oldu.
Bursa’nın yetiştirdiği atletizm otoritesi Erhan Başoğlu’nun da ifadesiyle Avrasya Maratonu’ndan sonra, dünyanın gündemine yer edinecek bir organizasyon yapılmış oluyordu.
Bursa tanıtıldı.
Atletizm dünyasında, zaten yer edinen ve isim yapan bir organizasyon vardı ve Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, güç birliği için temenni ve beklentileri vurgulamıştı.
Katılımda, hedef büyük!
Canlı yayınla röportaj yapılırken…
Büyükşehir Belediyespor’un yönetim kurulundan, Türkiye Atletizm Federasyonu Başkanı Muzaffer Karadeniz’in sözleri, açıkçası şaşırttı.
TRT Spor, Dündar’ın serzenişte bulunduğunu vurgularken, Karadeniz, uluslararası otoriter kurumun yöneticisini Bursa’ya getirdiklerine işaret ediyordu.
Son durumla…
İlçe belediyesini sorumlu tutan açıklamayla ‘belediyenin bürokrasisi’ ve ‘eksik evrakların beklendiği’ ifade ediliyordu.
Dünkü organizasyonun tüm masrafları, farklı ülkelerden de olmak üzere, sporcuların yol, barınma ve yiyecek ile hakem masrafları, Osmangazi Belediyesi’nce karşılandı.
Dündar’ın belediyesi, tek başına yaptı.

İstanbul’a ‘örnek’ Bursa

Osmangazi Belediyesi’nin, fetih yıldönümüyle tarihi yollarda ve çarşılarda düzenlediği koşular, canlanan tarihi dünyaya tanıttı.
Tarihi ve kültürel mirasa sahip çıkan ilçe belediyesinin restorasyon ve iyileştirme projeleri, İstanbul’da olmayan uygulamalardı.
Kayhan, Uzunçarşı ve Kapalçarşı’dan ekranlara yansıyan görüntüler, geçmişi günümüze taşıyan Bursa’ydı.

Edebali’den ‘arabulucu’ müdahalesi

Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali, ilçesinde iki ailenin kan davasına dönüşebilecek ihtilafına, arabulucu oldu ve barıştırdı.
Edebali, “Kin, öfke ve nefreti sürdürmek yaşamı engellemektir. Bu barış sayesinde gençlerimizin geleceğini kurtaracaksınız.” diyordu.

Nilüfer’de ‘sincap’ logolu ‘uluslar arası’ buluşma

Nilüfer Belediyesi’nin kaymakamlık ve ilçe milli eğitim müdürlüğüyle beraber düzenlediği ‘uluslararası spor şenlikleri’, gün sayıyor. Dostluk buluşmasının bu yılki programı, bugün basın toplantısıyla duyurulacak.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.