Hava Durumu

Osmangazi’de ‘Dumlupınar’ gitti, ‘Osmanlı’ geldi!

Yazının Giriş Tarihi: 06.04.2016 08:11
Yazının Güncellenme Tarihi: 06.04.2016 08:11
Bursa’da, caddelere ilk kez veya sonradan isimlendirme kararları, konulan isimler nedeniyle ‘tartışma’ yaratabiliyor.
Osmangazi’nin Hamitler Mahallesi’nde, Dumlupınar Caddesi’nin ismi, ilçe belediye meclisinde geçen yılın son ayında, ‘Abdülhamid Han’ olarak değiştirilmişti.
Sonrasıyla…
İlginç gelişmeyi öğrendik.
Muhtarlık tarafından Şubat 2016’da verilen itiraz dilekçesinde, mahalle sakinleri ve cadde esnafının bile habersiz olduklarına yer veriyor.
Eski ismin iadesi isteniyor.
Mahallede, tepki var!
Manevi önem taşıyor.
Öyküye göre…
Çanakkale Boğazı’nda batan ‘Dumlupınar’ denizaltısındaki şehitlerimizden İbrahim Aksu, köy yıllarıyla Hamitler’de, Sadık Aksu’nun oğludur.
Acılı baba, “Vatan sağ olsun” derken…
Oğlunun ardından, kendisine verilen şehitlik parasını köyü ve halkına hayır için ‘su kuyusu’ yaptırır ve köyde ‘Dumlupınar’ ismiyle anılır..
Caddenen silinen, bu isimdir!
Türkiye’yi yasa boğan ve 81 şehidin verildiği 1953 yılındaki deniz kazasının yıldönümü haftasında, bugün Osmangazi Belediye Meclisi toplanıyor.
CHP’nin ‘ret’ oyuna karşılık, AK Parti ve MHP’nin ‘kabul’ oylarıyla yürürlük kazanan kararların arasından, Abdülhamit Han isminin geri çekilip çekilmeyeceği, merak ediliyor.
CHP sözcüsü Cevat Asa tarafından yapılan çağrıda, “Maneviyata saygı çağrısında bulunuyoruz.” diyor.

‘Osman Gazi’ olmasaydı, ‘Fatih’ olmazdı

Osmangazi Belediyesi’nin Osman Gazi’yi Anma ve Bursa’nın Fethi Şenlikleri’ne ait programı dün yerel gazetelerde görenler, şaşkınlıklarını bize ilettiler.
İlk gün; ‘Fatih Sultan Mehmed ve Dönemi Sempozyumu’ ve TRT’den belgesel ve sergi olarak, ‘Fatih-Avrupa’nın kaderini değiştiren adam’…
Burası Bursa!
Tarih yazıyor…
İlk payitaht kenti.
Osman Gazi olmasaydı, Fatih olmazdı.

Bursa’ya ‘muhafazakar’ festival

Muhafazakar giyim organizasyonlarıyla tanınan Zehra Özkaymaz, öncü modacı ve kadın girişimcilerin işbirliğindeki festivali, Anadolu’ya; Bursa’ya getiriyor.
‘Muhafazakar’ giyim festivali olarak tanımlanan Zeruj Shopping Fest, Bursa’da 8-10 Nisan’da Atatürk Kongre Kültür Merkezi’nde yapılacak.

‘Gayrimenkul’ fuarı bugün başlıyor

TÜYAP Fuar Merkezi’nde, ‘14. Uluslararası Yapı, İnşaat Malzemeleri, Tesisat, Isıtma, Soğutma, Havalandırma, Doğalgaz ve Teknolojileri Fuarı’, bugün saat 11:00’de kapılarını açıyor.
Bu yıl, çatı ‘Gayrimenkul’ tanımıyla düzenlenen fuar, BTSO ve müteahhitlikte yerel dernek; İMSİAD işbirliğiyle yapılıyor.
 
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.