Hava Durumu

Osmangazi’de, “dağ gibi” borç!

Yazının Giriş Tarihi: 03.10.2014 07:58
Yazının Güncellenme Tarihi: 03.10.2014 07:58
Başlığı okuyunca…                
Düşündüğünüz gibi, değil.            
Türkiye’nin 4. büyük ilçesini yürüten Osmangazi Belediyesi, dönemsel olarak borçlarıyla tartışma konusu oldu, ancak…
Kendisi de alacaklı!
Tahsili yapılamayan ve sorun oluşturan resmi kurum alacaklarına yeniden yapılandırma getiren ve borçlulara ödeme kolaylığı getiren torba yasa, belediyelere de yaradı.
Borcun düşmesini ve taksitle ödenebilmesini sağlayan düzenleme kapsamında, Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı Bursa Su ve Kanalizasyon İdaresi’ni (BUSKİ) gündeme taşımıştık.
138 bin aboneden 20 milyon TL dolayında alacağı bulunan BUSKİ’ye, aynı tutara yakında da resmi kurumların borcu bulunuyor.
Belediye vergileri de, af kapsamında!
Bursa’nın en büyük ilçe belediyesinin de, Emlak ve Çevre ve Temizlik vergilerinin mükelleflerinden 64.5 milyon TL alacağı bulunuyor.
Osmangazi Belediyesi’nin, söz konusu vergilerin ana parası olarak 38.3 
milyon TL ve gecikme faizi olarak 26.3 milyon TL alacağı, torba yasa kapsamına giriyor. 
Alacağın üçte biri…
Çevre ve Temizlik Vergisi’ne ait olmakla beraber, tek elden BUSKİ tarafından konut mükelleflerinden alınmaya başlandığı 2003 yılı öncesine ait olanlar ile ticaret mükelleflerini kapsıyor.
Ödeme kolaylığına göre…
Ana borç tutarına, gecikme cezası ve dönemsel zamlar uygulanmayacak. Belirlenen esasların üzerinden aylık artışlar ile yıllık belirli bir oranda artış getirilecek. 
Ödemeler, 2’şer aylık dönemler halinde 6, 9 ,12 ve 18 taksitte, 3 yıla varan vadeler içerisinde yapılabilecek ve düzenleme ödeme durumunda, lacak takibi ve haciz işlemi yapılmayacak.

Bozbey, çok öfkeli!

Nilüfer’de Atatürk Kent Ormanı’nın ilçe belediyesinden alınarak, üst yerel yönetime devredilmesi, CHP ile AK Parti arasında soğuk savaş rüzgarları estiriyor.
Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey’in görüşlerini ve tepkisini, bu sütunlarda ve AS TV’deki Yerel Bakış buluşmasıyla ele almıştık.
İlçe belediye meclisinin aylık toplantısında konuşan Bozbey, kızgınlığını kontrol etmeye çalışan bir üslupla hak ve adalet açısından, yaşananları değerlendiriyor.
Dava açacağını duyurmuştuk.
AK Parti’nin, Nilüfer’in ilçe belediyesine yönelik eleştirileri ve yerel iktidar hedefleyen açıklamalarına değinen Bozbey, “Seçimler oldu arkasından inanılmaz baskı başladı” diyordu.
Meclis toplantısında da, sert konuştu!
“Bu kafayla siz Nilüfer’in tamamına da el koysanız Nilüferlilerin oyunu alma imkanınız yok, alamazsınız da böyle hep yüzde otuzlarda kalırsınız, kalacaksınız da…”
İlçe belediyesi olarak…
Konserler verilen FSM Bulvarı’ndaki Hastane Alanı’nda 29 Ekim etkinliğinin engellenmek istendiğini de ifade ederek, çünkü yerin artık Büyükşehir Belediyesi’ne kiralık gözüktüğünü de açıkladı.

MHP’li Aydın’dan “çelişki” sorgusu!

Osmangazi Belediye Meclisi’nin toplantısında konuşan MHP sözcüsü Cemil Aydın, Bursa’dan Balkanlar ve Ortadoğu’ya yardım eli uzatılırken, Türkmenler’in göz ardı edildiğini söylüyor.
Balkan ülkeleri ile Gazze, Suriye ve Mısır’a yardımlar gönderilirken, Türkmen Bölgesi için “Sınır kapılarında sorun olabilir.” denildiğini hatırlatıyor.
Ülkü Ocakları’nın yardım TIR’larını gönderebildiğine dikkati çekiyor.
Gelecek hafta yapılacak oturumda,yardım eli uzatılması için çağrısını tekrarlayacak.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.