Hava Durumu

Ortalığı karıştıran ‘yöntem’

Yazının Giriş Tarihi: 27.01.2016 07:41
Yazının Güncellenme Tarihi: 27.01.2016 07:41
Büyükşehir Belediyesi olarak…
Talebi karşılamak ve korsancılığı önleyebilmek için ‘servis taşımacılığı’ plakaları dağıtılmaya başlandı, ancak…
İşletmeler üzerinden servis taşımacılığında, ‘S’ plakaya sahip olmayan önemli oranda bir araç birikimi görülüyor.
Trafikteki lastik tekerlekli taşıt yükünün azaltılması ve raylı ulaşımı teşvik için personelin aylık abonmana yönlendirilmesi ortaya atılmıştı.
Benimsenmedi, hedef tutmadı.
Büyükşehir Belediyesi, işletmelerce ‘S’ plaka dışındaki taşıyıcıların kısıtlanması için ‘personelin beşte biri kadar taşıma yapılabilir’ kotası, bazı çevreleri rahatsız etti.
Bursa Servis Aracı İşletmecileri ve Halk Otobüsçüleri Odası Başkanı Sadi Aydın’la konuşunca da, sorunun boyutunu daha iyi öğrenmiş oluyorduk.
‘S’ plakalarını sökerek, taşıtlarını işletmelerin üzerinden kayıtlayan ve böyle ‘servis taşımacılığı ticareti’  yapanlar olduğunu vurguluyor.
Aydın’a göre…
‘Korsan’ durumuna düşecek servis taşımacılığı işi ve ticaretinin, açıkça ‘yasal’ kılıfla yapılmaya devam edildiğini anlatıyor.
Diyor ki:
“Personele yemeğini özel sektörden sağlayan işletmelerin, şoför istihdamı, akaryakıtı, şoför ve yedek parçasıyla servis taşımacılığı yapacağına inanmakta zorlanıyoruz.”
‘Hülle’ yöntemi olarak tanımladığı yöntemin, Büyükşehir Belediyesi’nce önlenmek istendiğini belirten Aydın, “Bazı tur şirketlerince tercih edilen yönteme karşıyız. Kural ve iş barışı buzuluyor.” diye konuşuyor.

Dağ’Der’de eski başkan ‘soruyor’


Dağ-Der’in önceki dönem başkanı Mustafa Bay, tüzük değişikliği gerekçesiyle 31 Ocak’ta olağanüstü kongre yapılacak olmasını, tartışmaya açtı.
Nisanda olağan kongre olacağını belirterek, alınan kararın gerekçesi ve detaylı gündemi için açıklama bekliyor.
Tüzük değişikliğinde, 2015’in aidatlarını ödemeyenlere, nisanda oy kullandırılmayacağına ilişkin iddianın doğruluğunu da soruyor.

Bursa’da, ‘temiz dünya’ konferansı


Sivil Yaşam Derneği’nin ev sahipliği ve kamusal kurumların desteğiyle Bursa’da yarın ‘Temiz Dünya Konferansı’ başlıyor. 
’Let’s Do It’ hareketi olarak, 77 ülkeden 200 dolayında koordinator kuruluş temsilcilerinin katılacakları organizasyon, 28-31 Ocak tarihlerinde Holiday Inn’de yapılacak.

Funda Arar’dan gazetecilerle selfie


Bursa’da, Suare’de sahne alan Funda Arar, Bursa Hakimiyet ve AS TV’den mesai arkadaşlarımızla sohbet beraberliğinde, moda selfie çekim yaptı ve ortaya hoş bir hatıra fotoğrafı çıktı.




 
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.