Hava Durumu

“Orda bir köy var, uzakta; gitmesek de...”

Yazının Giriş Tarihi: 25.02.2015 07:56
Yazının Güncellenme Tarihi: 25.02.2015 07:56
Gezmesek de, tozmasak da    O köy bizim köyümüzdür.”    Bursa’nın dağ ilçeleri, yıllardır kendi kaderiyle baş başa kalan bir durumdaydı ve belediyeleriyle bir şeyler yapılmak isteniyordu.
Harmancık’a bağlı köylerden İshaklar’ı kaleme almayı düşündüğümüzde, Ahmet Kutsi Tecer’in ayrıca popüler melodiye dönüşen “Orda bir köy var, uzakta…” şiirini anımsadık. 
Köy deyip geçmeyin…
Gelenektir… Görenektir. Kültürdür… Daha bir başka memleket duygusudur…Farklılığı, yardımlaşma ve dayanışmasıyla da özel bir imecedir.
Meslektaşımız İhsan Aydın’ın 2007’de kurucu başkanlığını yaptığı ve 2011’den bugüne Mehmet Arı’nın yönetimini yürüttüğü İshaklar Köyü Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği,  sosyal alanda da örnek bir beraberliğin adı…
İshaklar’ın 40 hanesi ve 200 nüfusu bulunurken, göçler nedeniyle daha fazlasıyla Bursa’da da 52 hanenin yaşadığını öğrendik.
Okuma yazma oranının 2007’de % 5’ken geçen yıl %41’e ve burs verilen üniversiteli genç sayısının 9’a ulaşması, eğitime özel önem ve önceliği gösteriyor.
Yaşanılan topraklara, kutsal emanet tanımı yapılıyor. Gelenek ve göreneklerin yaşatılması da, kültürel bir mirasın gözetilmesi olarak yorumlanıyor.
Mayıs’larda kültür ve tanıtımı amaçlayan şölen düzenlenirken, 3 bine yakın katılımcısı ve geleneksel ana unsurlarıyla nostaljik anlar da yaşanıyor.
Dernek olarak düzenlenen toplantılar, etkinlikler… Topluma yönelik kültürel ve sağlık organizasyonları ile iftar davetleri… 
Bursa’da birlik ve beraberliği güçlendirecek bir Kültür Evi hedeflenirken, köy imecesiyle Osmangazi’deki Yunuseli’nde arsasını bile almışlar.
Büyükşehir Belediyesi’nin il sınırına dönüşümünden memnunlar, artık İshaklar’da da üst yerel yönetimin ilgi ve hizmetleri konuşuluyor.
Özel Hayat Hastanesi’nde yöneticilik yapan ve İshaklar’ın derneğine başkanlığı yürüten Mehmet Arı’yı dinleyince, köyünün ve halkının duygusunu hissediyoruz.
Köyün kendisi, halkı, duyguları ve bağları, internet sitesiyle herkesle paylaşılıyor.  Facebook ve Twitter sayfaları da yürütülüyor.
Birlik ve beraberliğin, dostluğun, kardeşliğin, dayanışma ve yardımlaşmanın hareketle arzu edildiği bir Türkiye’de, bugünü de “Gezmesek de, tozmasak da o köy bizim köyümüzdür…” dediğimiz İshaklar’a ayırdık.

Siyasetçiler arasında, sanatçı aday!

Bursa’dan seçilecek milletvekilleri arasında yer almak için AK Parti ve CHP’deki büyük yarışa tanıklık ediyoruz.
Aday adaylığıyla…
Siyasetçiler, ağır basıyor!
AK Parti’nin aday adayları arasında, sahne ve sinema sanatına yönelik çalışmaları ve faaliyetleriyle gündeme gelen Arda Mat’la karşılaştık.
Bursa Kültür ve Sanat Derneği’nin başkanlığını yürütürken…
Büyükşehir Belediyesi’nin desteklediği proje doğrultusunda kendi tiyatro grubuyla Deli Ayten’i sahneye taşıması, ses getirdi. Deli Ayten’in yeni belgesel filmi de yapıldı.
Bursa’nın sahne ve beyazperde sevdalıları için gösterilere ve faaliyetlere imza atan Mat, şimdilerde de parlamenterlik arzusuyla sahnelerin yanı sıra sahalarda…

Büyükşehir her yerde!

Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin il sınırına dönüşümü, yeni bağlanacak ilçe ve köylerde tedirginlik ve tereddüt yaratmıştı, ancak…
Sorumlu olduğu her yere hizmet götürme iddiasını yürüten Büyükşehir Belediyesi, kırsal kesim politikasıyla dikkati çekiyor.
Arıcılığın geliştirilmesi ve güçlendirilmesi için bin 500 kovan alımından, Orhaneli’ye bağlı eski köy statüsündeki Süleymanbey’e sulama tesisi yapımına kadar, yeni dönem…
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.