Hava Durumu

Oldu olacak, kapınıza kilit vurun!

Yazının Giriş Tarihi: 01.07.2012 09:44
Yazının Güncellenme Tarihi: 01.07.2012 09:44
Tarihi ve kültürel değerlere, eserlere sahip çıkabilme politikasında, Bursa’nın çifte standartla mağdur edildiğini görüyoruz.
Bursa, Osmanlı Devleti’nin 3 kıtaya hükmedebilmenin başlangıcını oluşturan ve 6 padişahın ebedi istirahat yeri olan kent…
Sadece padişahlara ait olanlarıyla değil, tüm türbe ve külliyeleri ile diğer tüm eserler, medeniyetin kimliği ve belgeliğini oluşturuyor.
Merkezi yönetimden, gerekli ve modern projeler alabilmenin yanı sıra, tarihi ve kültürel mirasa sahip çıkılabilmesinde de zafiyet var.
Rafta duran ve yenilenmesi gereken yasa tasarısı bulunuyor. Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın taşra teşkilatlarının ve eldeki varlığının belediyelere devri öngörülüyordu.
Bursa için ne yapılıyor?
Söz konusu merkezi yönetim kurumu, yereldeki yönetimi itibariyle yereldeki devlet protokolünde yer alıyor, kente proje ve ödenekte ise, kent konumunun gereği görülemiyor.
Daha önceleri de gündeme getirdiğimiz üzere, Türk İslam Eserleri Müzesi, elindeki varlığı ve yeriyle muazzam değer olsa da, adeta yok gibi. Büyükşehir Belediyesi, devrini istedi, aylardır yanıtı da alınamadı.
Büyükşehir Belediyesi, olağanüstü performansla açığı kapatıyor. Tarihi ve kültürel değerlere, yerel yönetimlerin çoktan beri sahip çıkıyor olması, merkezi yönetimin kendisini iyice kenarda tutmasına vardı.
Merkezi yönetim, Van’ın Akdamar Adası’ndaki Ermeni kilisesini çok önceden restore ederken, Bursa’da ise, Koza Han’ın ortasındaki simgesel tarihi mescide, bir banka sahip çıktı. Yeşil Camii’ni, bir holding restore etti.
Büyükşehir Belediyesi’nin duyurduğu yeni ihaleye göre de, Muradiye Türbeleri’nin, park ve çevre bütünlüğüyle beraber ele alınması öngörülüyor.
Tarihi bölge, Vakıflar Genel Müdürlüğü’ne kayıtlı olup, işleyişinde ise Kültür ve Turizm Bakanlığı’na tahsisliydi. Artık Büyükşehir Belediyesi’ne tahsisli ve yerel yönetim eliyle yönetilecek.


“Alo Sosyal Tesis”!
Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı sosyal tesisler, ortak telefon hattıyla bir araya getiriliyor.
Hünkâr Köşkü’nden Mudanya’daki eski İstasyon’a, Merinos Parkı’ndaki Gölpark’tan Mahkeme Hamamı-Kültür Merkezi ve Balibey Han’a…
Halkın kolay bilgi ve görüş iletimi… Rezervasyon alınabilmesi… Ünlü şirketlerin gibi, kolay bilinen özel telefon hattı başlatılıyor.
Sosyal tesis çokluğu, erişim sıkıntıları yaratıyordu. Test aşamasında ve henüz duyurulmayan uygulama “444 9 444” numaralı hatla yürütülecek. Ramazan’a kadar, resmen devreye alınması öngörülüyor.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.