Hava Durumu

Oldu olacak İznik’te yaşayanları başka yere taşıyın!

Yazının Giriş Tarihi: 07.07.2015 07:23
Yazının Güncellenme Tarihi: 07.07.2015 07:23
“Bursa, tarih kentidir” Böyle denilince…Sorumluluğu ve bedeli oluyor.
Kentsel açıdan…
Çevresel ve mimari koruma esasları, uygulamaları, plan ve programları nedeniyle fiziki düzenlemeler, zorunlu yasaklama ve kısıtlamalar gündeme geliyor.
Bursa’nın kent merkezi genelinin yanı sıra, diğer ilçelerde de muazzam bir tarihsel hazinenin varlığı bulunuyor.
İznik’in de UNESCO Dünya Kültür Mirası Listesi’ne alınması için çalışmalar yürütülürken, bu ilçenin mevcut sivil yerleşimini ilgilendiren çok önemli kararlar uygulamaya geçirildi.
Bursa Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu, ilçenin merkez mahallelerinde yer üstü ve altındaki tarihi oluşumlar ve unsurlar için önlemler aldı.
Korumacı kararları, tarihi değer tanımına alınan alanlardaki gayrimenkullerin mülkiyet sahiplerini bağlıyor.
Çiçekli Mahallesi’nde Nekropol (arkelojik yerleşimlerdeki mezarlık alanları), Selçuk Mahallesi’nde Üyücek Höyük, Yeni Mahalle’de Kırgızlar Türbesi ve çevre Osmanlı Kalıntıları, Yeşilcami Mahallesi’nde Su Kemeri Kalıntısı ve Eski Su Yolu Kalıntısı.
Arkeolojik SİT gerekçesiyle…
Tanım getirilen ve sınırları tespit altına alınan söz konusu alanlardaki parsellerin tapu kayıtlarına, önlem amaçlı şerhler konulması öngörülüyor.
Kapsam ve parsel çokluğunu dikkate alırsak…
Kuzey Anadolu Fay Hattı’yla zaten deprem riski bulunan İznik’in, tarihi ve kültürel zenginliğin üzerinde olması nedeniyle adeta taşınması gündeme geliyor.
Hıristiyanlığın kutsal saydığı 3 yerden biri olan İznik, Osmanlı dönemiyle de beraber, tarihin içerisinde bir başka tarih varlığı taşıyor.

DÜNYANIN RENKLERİ BURSA'DA!

Uluslarası Bursa Festivali’ndeki konser ve gösterilerin ardından, finalini oluşturan prestij organizasyona sıra geldi.
49. Altın Karagöz Halk Dansları Yarışması, geleneksel tarihleriyle 7-12 Temmuz’da yapılacak ve bugün başlıyor. 
24 ülkeden katılımla…

Farklı kıtalardan farklı dil, din ve ırktan dünya buluşması ve kardeşliğini sergileyen yarışma, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti ile Yunanistan’ı da aynı çatı altında bir kez daha buluşturacak.
Ekipler, Reşat Oyal Kültürparkı Açık Hava Tiyatrosu’nda açılış ve final gecelerinin dışında, bazı alışveriş merkezleri ve bazı alanlarda dönüşümlü gösteriler sunacaklar.

NİLÜFER'DE BİR BAŞKA OLUR ‘DİYARBAKIR’ GECESİ

Ramazanla beraber…
Düzenlenen etkinlikler sayesinde, farklı kültürel değerlerin buluşmaları ve farklı yöre ve halklarının bütünleşmesi yaşanıyor.
Ortak değer; Türkiye!
Nilüfer Belediyesi’nin düzenlediği Ramazan Şenlikleri’nin bir başka günüyle Diyarbakır Gecesi yaşandı.

Bursa Diyarbakır Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Şehmus Seviş, gerçekleştirdikleri özel programda, konuşmasıyla dikkati çekti.
Ramazanın geleneğini sürdürmeyi amaçlayan ve kültürel buluşmaları sağlayan Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey’e de özel bir teşekkür vardı.

BURSASPOR'UN MABEDİ, BÖYLE DE TARİHE GEÇTİ

Büyükşehir Belediyesi’nce yapımı gerçekleştirilen yeni stadyum, hafta sonu ve ertesi yaşananlarla da dünya gündemine konu oldu.
Çimler yeni serilmişti, ancak…
Organize  olmuşçasına, gün içerisinde sahaya giren ve gezintiler yapan, tribünlere çıkan kalabalık ve fotoğrafların paylaşılmasıyla şok yaşandı.
Edindiğimiz bilgiye göre…
Bir başka günün akşam saatleriyle top oynayanlara tanıklık edilirken, bazı taraftarların, “Bursaspor’un mabedinde yatacağız.” dediklerinden de söz ediliyordu.
Girişe, önlem yürütülüyor.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.