Hava Durumu

O soruyu, şimdiden ve cesurca o sordu!

Yazının Giriş Tarihi: 26.01.2015 07:40
Yazının Güncellenme Tarihi: 26.01.2015 07:40
Bursa yereliyle…Ana muhalefet CHP’nin son durumunu kaleme alan bir makalemizde, “Seçim” kazanamayan CHP’de, “olağan” canlılık!” demiştik.
Saptamayla…
“İç gruplaşmaları, sorunları, ihtilafları ve tuhaflıklarıyla gündeme gelen ve kendi içerisinde kendisini sorgulayan bir CHP, milletvekilliği seçimleri sürecine girilince, farklı görülüyor.”
Böylelikle…
Yeni genel seçim süreciyle dünün dünde kaldığını, seçim takvimine bakıldığını söyledik. Makalemize kullandığımız başlık, çelişkiyi anlatmayı amaçlıyordu.
2014 yerel seçimiyle…
Bursa’nın en büyük diğer ilçesi Yıldırım’a CHP tarafından belediye başkan adayı gösterilen, ancak seçilemeyen Ramazan Altunöz…
Sosyal medyada, faal görüyoruz.
Yerel seçimi kaybetmesi nedeniyle yeniden belediye başkanı olamayan Altunöz, kırgınlığını ve sitemini kontrol etmeye çalıştığı ifadelerle anlatmak istemişti.
Yeni yazısıyla….
Genel seçim sürecine odaklandı.
Bursa yereliyle…
Şimdiden…
CHP’nin milletvekili aday adaylarına seslendi.
Çağrıda bulundu.
Soru sordu.
Cevap bekliyor.
Söylediği…
“Sıralamanın uygun bir yerinde değilsiniz,
Hiç sıralamaya bile giremediniz,
Sizin kafanızdan geçen gibi olmadı sıralama, yine partinin birinci sıradaymış gibi, çalışacağınıza, küsmeyeceğinize söz veriyor musunuz.”
Söz verecekler için…
“Ben de, can-ı gönülden destekleyeceğim.”
Yorumlar…
Altunöz’ü destekleyenler olduğu kadar, CHP Yıldırım İlçe Örgütü’nün seçim çalışmalarında, kayıtsız şartsız görmek isteyenler de var.
CHP’de başarı istenir, ancak kurumsal yapılanmasına sağ siyasi partiler gibi teşkilat değil de, örgüt demelerine rağmen, örgütlü faaliyet ve bugünde olanın yarında olmayışı zafiyeti sürmüştür.

“AĞAÇ KESTİREN” KALEM, ŞEHİRCİLİK LOGOSU OLDU!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın düzenleyeceği Bursa Şehir Kimliği Çalıştayı’nı dün kaleme alırken, gözlemlerimiz ve düşüncelerimiz için olumlu tepkiler aldık.
Bir başka hususu, bugüne bıraktık.
Seçilen logo…
Yaşanabilir çevre, tarihi, doğal ve kültürel zenginliklere odaklanma yürütülürken, ağaçtan yapılabilen kurşunkalemin kullanılmasını, yadırgadık.
Simgesel bile olsa, çelişki oldu.
Çalıştayın duyurulduğu tanıtımla ilgili bize gelen yorumlar arasında, “Tanıtım toplantısında Bursa’yı topladılar. Ancak yürütme masasında Bakan’ın danışmanı ve akademisyenler bulunurken, Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Eyüp Gül’e yer verilmemesi, işleyiş ve ortama ters düştü.” deniliyordu.

ARTVİN VAKFI'NA  ‘BAŞARAN’ BAŞKAN!

Yerel aktif sivil toplum kuruluşlarından Bursa Artvin Vakfı’nın varlığı ve faaliyeti, hem kendi yöresinin insanı hem ortak kentlilik bilinci hem de kent açısından, özel anlam taşıyor.
Bursa Artvin Vakfı’nın başkanlığını bırakan Güngör Şahin’in CHP’den adaylığı konuşulurken, yerine de Genel Sekreter Osman Nuri Başaran getirildi.
Tanınmış Zafer Ekmek Fırını’nın sahibi, daha önce AK Parti Osmangazi İlçe Yönetim Kurulu ve Osmangazi Belediye Meclisi’nde üyeliklerinde bulunan Başaran, hizmet bayrağını teslim aldı.
Eğitim bursu ve ihtiyaç sahiplerine destek sağlayan Bursa Artvin Vakfı, sosyo-kültürel görev ve misyonuyla nice önemli ve başarılı yeni çalışmalar yapacaktır.
Bursa Artvin Vakfı, yöreselliğin yanı sıra, ortak kentlilik bilinci ve sorumluluğunu da yerine getiren başarılı bir hemşeri örgütlenmesidir. 
Yönetim dönemiyle…
Başaran, yöre insanı ve tüm kentlisiyle, birlik ve beraberliği, yardımlaşmayı ve dayanışmayı güçlendiren farklı, yeni düşünce ve adımlarla kendisinden söz ettirecektir.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.