Hava Durumu

O bina, Bursa’ya ya-pı-la-cak!

Yazının Giriş Tarihi: 11.11.2015 08:08
Yazının Güncellenme Tarihi: 11.11.2015 08:08
Malum…
Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, imar değişikliklerini belediyelerden geçiremeyenlerin veya geçirmeyenlere ‘vize’ umudu oluyor.
Ankara’nın re’sen imar planı değişikliği yetkisi, resmi ve özel projelerle Bursa’da da görülmekle beraber, tartışılabiliyor.
Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, bu kez yerel yönetimden vizesini alamadığı kendi yeni il müdürlüğü binası için kendi kararını da çıkartmıştı.
Şimdi…
Projeye başlıyor.
Anımsanacağı üzere…
Büyükşehir Belediyesi ve AK Parti’nin yerel siyasi iradesi, Stadyum Caddesi’ndeki mevcut çifte binanın ortasından geçen yolun kaldırılmasına da, 7 katlı uygulamaya da karşı çıkıyordu.
‘Ruhsatsız’ oluşu da, eleştiriliyordu.
Nihai durumla…
Ankara’daki re’sen karara bağlanan imar planı değişikliğine göre, aradaki yol kaldırılacak ve 5 katlı yeni hizmet binası yapılacak.
İhale, 3 Aralık’ta.
2016’da bitiş hedefleniyor.
‘Kentsel dönüşüm’ politikasıyla…
Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın Bursa’da önemi büyük, ancak Ankara’daki re’sen kararlarıyla daha çok  biliniyor ve konuşuluyor.
Yeni projeyle…
Depreme dayanıklı ve fonsiyonlu yeni hizmet binası yapılabilir, ancak teknik kadrosu ve verimli alan sorunu olmaması, halkta iletişimi kuvvetli olması gerekiyor.
Kent merkezinde olmasına rağmen…
Yeri yine zor bilineceği gibi, belediyeler gibi canlılık da yaşanmaz.

Bursa’ya ‘tarih’ hazinesi

Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali, dün Atatürk’ün vefatının yıldönümünde Bursa’nın tarihi ve kültürel arşivine güzel bir eserin kazandırıldığını açıkladı
Tarihçi Haluk Türköz’ün, arşivindeki fotoğraflardan derleyerek hazırladığı ‘Bursa’da Kurtuluş ve Cumhuriyet’ isimli kitabın tanıtımı yapıldı.
Barış Manço Kültür Merkezi’nde, fotoğrafların sergisi açıldı.

Dünden bugüne, ‘Nilüfer’

Nilüfer Belediyesi, ilçeyi dünden bugüne ele alan bir buluşmayı,  ‘Odryses’ten Nilüfer’e Uluslararası Nilüfer Sempozyumu’ adıyla 13-15 Kasım 2015 tarihlerinde düzenleyecek.
Yerli ve yabancı 65 kişiden oluşan akademisyen ve araştırmacının epey süredir yürüttüğü çalışmalar da paylaşılacak.

Yıldırım Belediyesi’nden
‘dünya’ sporcuları kürsüde


Yıldırım Belediyespor’un kadrosunda yer alan Aysel Özgan, elde ettiği çifte başarıyla çifte gurur yaşattı ve Türkiye’yi sevindirdi.
Bedensel Engelliler Atıcılık Olimpiyat Puan Turnuvası’nda Dünya 2.’si olurken, bu başarı derecesiyle 2016 Rio Olimpiyatları’na katılım hakkı da elde etti.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.